Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Путин Кинг не чете! Писателят Борис Акунин срещу културната изолация на Русия

Според него руснаците трябва да разберат, че за всичко е виновен Путин

 

Известният руски писател Борис Акунин, който отдавна напусна родината си и живее в Лондон, се обяви срещу бойкота на руския културен и развлекателен пазар. Той написа за това в социалните мрежи.

 

Акунин споделя, че на 1 април, точно на 25 години, той става писател, но за него този празник сега е тъжен.

 

"Днес е моят юбилей. Изминаха точно 25 години от деня, в който станах писател. На 1 април 1997 г. започнах да пиша първия си роман, Азазел. Днес е тъжен празник", пише той.

 

"Имам три нови книги готови - последният художествен том на "История на руската държава", петият роман от поредицата "Семеен албум" и експериментален аудио интерактив за Ераст Фандорин, но не съм сигурен, че ще бъдат пуснати, поне в Русия.

 

Русия бързо се изолира. Стената се изгражда от двете страни


Преди няколко седмици получих писмо от моята британска литературна агенция. В него се казваше:

 

Предвид ужасните събития в Украйна, вероятно ще предпочетете временно да спрете да издавате книгите си в Русия. Отговорих, че не, не бих. 

 

Категорично не подкрепям инициативата за бойкот на руския книжен пазар, лансирана от Стивън Кинг и подхваната от други автори. По същия начин мисля, че беше грешка Netflix и някои други културни институции да напуснат Русия.

 

Подобни стъпки само укрепват диктатурата на Путин, работят за нейната пропаганда, което създава усещането у руснаците, че целият свят е против тях.

 

Светът не е срещу руснаците, светът е срещу Путин, но той не чете Кинг и не гледа Netflix

 

Не е нужно да вършите работата на диктатора. Нека сам да блокира културните потоци и хората на Русия знаят, че Путин ги ограбва, лишава ги от книги, сериали и музика.

 

Не, ще изчакам, докато ме забранят от руския военен Роскомнадзор или който го направи от тях. Дотогава съм с вас, скъпи мои руски читатели. 

 

Благодаря ви, че бяхте с мен през всичките тези години. Благодаря ви за закупените 32 милиона книги. Ако се разделим, няма да е за дълго. Зората идва скоро."

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати