Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Продадоха на търг най-скъпият смартфон в света!

Неразпечатана кутия от 2007 г. падна под чукчето за почти 200 000 долара

 

Като правило, цената на iPhone започва да пада точно в момента, в който извадите новата си покупка от магазина или разпечатате устройството. По-старите модели обикновено не струват почти нищо, но има специални случаи, които (за техния собственик) са изключение от общото правило.

 

На търг в САЩ неотварян първо поколение iPhone 4GB бе продаден за 190 372,80 долара.

 

На пазара не бяха пуснати много такива устройства, така че за колекционерите на iPhone те бяха нещо като „Светия Граал“, тоест желана, но почти недостъпна придобивка.

 

На търга, който се проведе от аукционната фирма LCG Auctions, бяха подадени 28 заявления за закупуването на този iPhone и той излезе на цена почти 400 пъти по-висока от първоначалната.

 

Въпреки това, крайната сума, платена от купувача, включва административни разходи, които се добавят към цената на артикула, пуснат на пазара. Те се наричат "премия на купувача" и отиват директно към аукционната фирма, а не към продавача.

 

LCG Auctions описва iPhone като „популярен луксозен артикул“ и „силно желан за колекционерите“ в списъка, добавяйки, че два други оригинални фабрично опаковани смартфони също са продадени на рекордни цени миналата година.

 

На уебсайта на аукционната къща описанието на лота изглеждаше така: "Изключително рядък, фабрично запечатан, първо издание 4 GB модел в изключително състояние. На практика безупречна повърхност и ръбове, фабричният печат е чист, с правилни детайли на шевовете и плътност."

 

 

Когато този апарат беше пуснат на пазара, цената му беше 599 долара без договор към оператор. Очакваше се колекционерите да платят между 50 и 100 хиляди долара за рядката джа-джа, но резултатът счупи всички предишни рекорди.

 

Този модел iPhone беше пуснат за първи път през 2007 г., когато Apple беше оглавявана от Стив Джобс.

 

Но компанията бързо прекрати производството на 4GB модела само два месеца след пускането му в продажба поради непопулярността му сред клиентите.

 

Повечето клиенти избраха да закупят 8GB модела, който беше пуснат по същото време и даде на потребителите двойно повече място за съхранение само за 100 долара допълнително.

 

Редки части от продукти на Apple или сувенири, свързани с живота и кариерата на Стивън Джобс, попадат на търгове на всеки няколко месеца.

 

В миналото например бе продадено стихотворение, което Джобс е написал в училищния албум на свой съученик, негови снимки от колежа и визитна картичка от 1978 г.

 

Съоснователят на Apple почина на 56-годишна възраст от рак на панкреаса.

 

От Apple казват, че той е „автор на безброй иновации, които обогатяват и подобряват целия ни живот“ и правят света „неизмеримо по-добър“.

 

Най-скъпият iPhone

Цената, платена за стар iPhone, е ясна илюстрация на английската поговорка: красотата е в очите на наблюдателя (красотата зависи от това кой я гледа). 

 

За колекционери - това е добре дошла награда, за повечето потребители на продукти на Apple - безнадеждно остарял модел с възможно най-ниската памет.

 

Сумата, която купувачът се е съгласил да плати за iPhone от 2007 г. с 4 GB място за съхранение, е най-високата, плащана някога директно за телефон.

 

В миналото някои модели iPhone се продаваха за много повече, но само заради уникални калъфи и декорации.

 

Според пресата един от тези продукти, Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond, струва почти 50 милиона долара.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати