Меню

Избрани новини

Звездите

Полицията моли жертвите на отменения концерт на Енрике Иглесиас да се отзоват!

В дъното на скандала е българска фирма промоутър

 

Полицията в Латвия отново моли хората, закупили билети за представлението на Енрике Иглесиас, да се отзоват, съобщи delfi.lv. Три концерта обявени за декември 2019 г., в Загреб, Минск и Рига не се състояха, въпреки разпродадените билети.

 

В момента органите продължават разследването на случая за евентуална измама в особено големи размери и моли всички, закупили билети за този концерт, но все още не са се свързали с органите на реда, да се отзоват.

 

През 2021 г. Центърът за защита на правата на потребителите в Латвия съобщи, че хората все още не са получили възстановяване на сумата за отменения концерт на поп музикант през 2019 г., тъй като по случая е образувано наказателно дело, поради което всички налични средства на промоутъра на билетната платформа Bilešu serviss са замразени.

 

До 2 юни 2020 г. ЦЗПП призоваше Bilešu serviss да върне парите от продажбата на билети на клиентите, но компанията не успя да изпълни това изискване, тъй като към този момент част от средствата вече са били преведени на Арт бг - мениджмънт ЕООД, фирмата регистрирана в България, която отговаря за организирането и провеждането на събитието.

 

Българската компания не отговори на исканията за възстановяване на сумата и Biļešu Serviss се е обърнала към полицията.

 

По-късно беше образувано наказателно дело, в резултат на което всички средства, които Biļešu Serviss имаше от продажбата на билети за проваления концерт на Иглесиас, бяха замразени.

 

Как започна всичко?


През 2019 предстоящите концерти на испанската суперзвезда в Хърватка, Беларус и Латвия бяха  отменени, след като представляващата го агенция „Creative Artists“ (CAA) огласи неспазване на договореностите от страна на българския промоутър „Aрт БГ.

 

На 14 ноември CAA публикува изявление, с което отмени концертите в „Загреб Арена“ (16 500 места) на 1 декември, в „Минск Арена“ (15 000 места) на 3 декември и в „Арена Рига“ (10 300 места) на 5 декември – всички те част от световното му турне „All the Hits Live“.

 

По това време „Aрт БГ“ промотира други участия в шоута от турнето на Иглесиас в редица страни, включително България, Белгия, Франция, Германия, Италия и Полша. Но независимо от всичко, концертите в Загреб, Минск и Рига не присъстват в програмата в официалния сайт на Иглесиас. Същевременно продължават да се рекламират на сайта на „Aрт БГ“, но линковете към тях не работят след съобщението, че изявите са отменени. Телефоните на фирмата в софийския офис не отговарят.

 

„За наше голямо съжаление, след много внимателно обмисляне и изчерпване на всички възможни алтернативи, бяхме принудени да анулираме предстоящите концерти в Загреб, Рига и Минск“, гласи изявлението, което CAA издаде на продавачите на билети и публикува в латвийската платформа за продажба на билети „Bilesu Serviss“.

 

AРТ БГ – промоутър и организатор – НЕ ИЗПЪЛНИ СВОИТЕ ДОГОВОРЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТНОСНО ЗАЛИТЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕЛЕМЕНТИ ПО ПРОДУЦИРАНЕТО НА ТЕЗИ ТРИ КОНЦЕРТА. Това прави невъзможно да реализираме концертите, които феновете заслужават.

За нас безопасността на феновете и екипа е от първостепенно значение, а не можем да гарантираме това за всички, когато организаторът не е изпълнил задълженията си. Просто рискът е твърде голям.”
Агенцията добавя, че търси нови дати за тези градове „в близко бъдеще”.

„Заедно с доставчиците на билети и залите ще търсим отговорност от „Aрт БГ“ за техните действия“, заключават от CAA в изявлението.

 

 

След разразилият се скандал билетната платформа „Bilesu Serviss“ се обърна към полицията, за да получи правна оценка на ситуацията и за „възможни измами от страна на „Aрт БГ“.

 

Като беше обявено, че докато няма повече информация, няма да се възстановяват суми за билети, закупени от платформата.

 

„Арт БГ“ (с офиси в София, Виена и Лондон) организира концерти в Централна, Северна и Югоизточна Европа със събития в Париж, Мюнхен, Берлин, Виена, Стокхолм, Осло, Копенхаген, Хелзинки, Варшава… и София.

 

Промоутърската компания организира концерти на Енрике Иглесиас, Рики Мартин, Шарл Азнавур (починал на 1 октомври 2018-а), „Скорпиънс“, Хулио Иглесиас, мюзикъла „Котките“, „Лорд ъф дъ Денс“, Лара Фабиан, Дейвид Гарет и Найджъл Кенеди. От основаването си през 2008-а досега „Арт БГ“ е организирала над 500 събития.

 

Тогава „Площад Славейков“ съобщи, че Даниел Стефанов, собственик и управител на „Арт БГ“, е разпуснал служителите си в офиса в София и те все още очакват от него възнагражденията си.

 

Според Lupa.bg позоваващи се на свои източници, в музикалните среди отдавна битува мнението, че "Арт Бг" всъщност е тайна собственост на Петър Харалампиев, бивш председател на Държавната агенция за българите в чужбина, който към тогавашния момент е с мярка гаранция от 100 000 лева с обвинение като ръководител на организирана престъпна група за корупционни и други престъпления. 

 

Куъм момента на скандала Петър Харалампиев е с обвинение като ръководител на ОПГ

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза