Меню

Избрани новини

Фен зона

Похищение! Изнудват Божинов и половинката му за солиден откуп (снимки)

Откраднаха профила на Биляна Дол с измамно съобщение

Валери Божинов и Биляна Дол са поредните родни жертви на изнудване, научи репортер на LifeOnline.bg.

Профилът на половинката на Божигол в Instagram бе похитен от зложелатели и за да получи достъп до него тя е принудена да се изръси 3 хиляди в европейска валута.

За инцидента алармира бившият на Николета и Алисия чрез история в личния си IG акаунт. На своите последователи той написа на сръбски и английски, че профилът е хакнат, а на немски добави: „Моля, докладвайте“.

Както в повечето подобни случаи злосторниците остават неизвестни, Дол очевидно не смята да се поддаде на изнудването и е побързала да си направи нов профил, като към името е добавила задължителното „official”.

Първите й популярни последователи освен приятелят й са двете бивши на футболиста - Алисия и Николета Лозанова.

Похищението на IG акаунти с повечко последователи е тенденция ширеща се на световно ниво. Миналата година редица родни знаменитости също станаха жертва на изнудване.

Хакерите към Биляна: Плащай - мъжа ти е богат

От водената кореспонденция с изнудвачите става ясно, че те знаят точно кой профил са хакнали, и че Биляна е приятелка на богат футболист.

От хакерски набези се оплакаха чалгаджията Галин, фризьорът Ивайло Колев, фолк певицата Яница, гимнастичката Християна Тодорова, моделът Биляна Йотовска и актьорите Юлиян Вергов и Луйза Григорова.

Не веднъж и политици са потърпевши от хакерски атаки.

Специалистите по кибер сигурност съветват да не се поддавате и да плащате откуп и да бъдете много внимателни и да четете подробно къде попълвате и изпращате данните си. Също така да проверявате адресите, от които получавате съобщения в пощата си и всички за които имате съмнения, че не познавате да изтривате дори и от кошчето.

Да не отваряте никакви непоискани файлове.

Задължително заключвайте акаунтите си със сложни пароли включващи букви, цифри и знаци и не ги предоставяйте никъде. Препоръчва се също различните ви профили в различните медии и електронни пощи да са с различни пароли, които периодично да сменяте.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза