Меню

Избрани новини

Риалити

Хакерска атака! Откраднаха сценария на „Игра на тронове“ (видео)

Снимка: HBO

HBO призна за взлома и побърза да успокои потребителите си

Киберпрестъпници са успели да откраднат сценария на новия епизод от поредицата "Игра на тронове" от телевизионния канал HBO, съобщава Lenta.ru .

Анонимните злосторници са успели да докопат 1.5 терабайта данни. Те са публикували спойлери за четвърта серия от седмия сезон. Ръководството на HBO призна, че са имали "киберинцидент".

"Веднага започнахме разследване и в момента работим с правоприлагащите органи и фирми, ангажирани със защитата на данни и киберсигурността, което е основен приоритет за HBO, и ние се отнасяме сериозно към осигуряване на защита на информацията, която имаме" – заявиха от телевизионния канал.

Игра на тронове

Отбелязва, че са били откраднати сценариите на други два проекта: "Играчи" и "Стая 104". Хакерите заплашват в близко бъдеще да публикуват в мрежа от повече данни.

Крадците са потърсили контакт с журналисти и филмовите критици, като изпратили линк за изтегляне на материала и на развален английски обещават да дадат интервю на този, който най-добре разпространи информацията за атаката.

Веднага след като признаха за пробива, от HBO пуснаха трейлър на следващия епизод, чийто сценарий е бил откраднат.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати