Меню

Избрани новини

Риалити

Победителката в „Гласът на България” избира село Болярци пред София заради любовта!

Вярва, че е дошла на този свят с мисия да върне българите към корените им

 

Петя Панева оставила Музикалната академия, за да живее с приятеля си и неговите родители

Победителката в Гласът на България” е избрала живот на село пред София и родната си Варна. Адресът на 21-годишната Петя Панева вече от цяла година е в пловдивското село Болярци.

 

Тя заминава там заедно с любимия си мъж – Митко, и заживява с неговото семейство. Момичето сменя софийската Музикална академия с Пловдивския университет и твърди, че е много щастлива.

„Животът в Болярци е страхотен, защото няма нищо по-хубаво от селото!” , обяснява Петя в интервю за btv, на въпрос какво я е накарало да избере селото пред големия град.

 

Тя е родена във Варна, където завършва музикално училище със специалност ударни инструменти, а после се мести в София, за да учи в Музикалната академия.

Народното пеене е нейната страст и това я превръща в любимка на публиката на „Гласът на България”. Още от влизането си в шоуто тази година Панева изпъкна като фаворит за първото място.

 

Както се и очакваше, на финала тя събра най-много зрителски гласове миналата неделя и взе голямата награда от 50 хиляди лева и запис на песен.

Красавицата твърди, че никога няма да отстъпи от убеждението си, че трябва да пее само българска народна музика.

 

 

„Много хора ме питаха защо не изпях нещо друго в „Гласът”. Всички пеят чужда музика, която е обща, а тази, която си е наша, никой не я изпълнява”, коментира нежната девойка от отбора на Галена.

 

Тя смята, че ако е дошла на този свят с някаква мисия, то това е да върне българите към корените им и да ги накара отново да слушат родния фолклор. Дали подобна мисия е възможна и дали точно Петя Панева ще я изпълни, тепърва ще стане ясно.

 

Но със сигурност стратегията да следва твърдо фолклорната линия се оказва печеливша за гласовитото момиче. Голям коз с ръцете му е и духът на патриархалните традиции, който носи.

 

Младата певица твърди, че се чувства прекрасно, живеейки под един покрив със своя свекър и своята свекърва. За разлика от повечето млади жени, които държат да имат собствени домакинства, Петя няма нищо против да дели дом с родителите на своя любим.

 

От снимки, които е публикувала в социалните мрежи, става ясно, че снахата и свекървата често си организират общи пътувания, което също в последните години е трудно да се види при други 21-годишни момичета.

 

В селото, в което живее, певицата харесва чистата храна. Тя твърди, че в градината на семейството растат страхотни домати, което не е изненадващо, тъй като Болярци се намира в един от най-плодородните земеделски райони на страната ни.



Заради Митко хубавата Петя е обърнала гръб не само на Варна и София, но и на образованието си в най-престижното ни висше учебно заведение – Музикалната академия в столицата.

 

Две години след като започва да се обучава там в специалност „Народно пеене”, изпълнителката напуска, за да се премести в Пловдивския университет, който е по-близо до Болярци. Тя отново изучава народно пеене, като с дипломата си някой ден може да стане преподавател.



На крехката си възраст тя вече е излизала на една сцена със свои любими изпълнителки като Янка Рупкина и Калинка Вълчева, от които получава ценни съвети за развитието на кариерата си.

 

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Fen Folk TV (@fenfolktv)


„Ако ми предложат договор с много добри условия, но искат от мен да пея нещо извън народната музика, най-вероятно ще откажа”, категорична е Петя. Нейната треньорка в „Гласът на България” – Галена, е убедена, че трудно ще се намери аргумент, който да убеди Панева да се откаже от това свое решение.



Засега Петя не е решила за какво ще похарчи парите от наградата в шоуто. Най-вероятно щяло да е за нещо, което да се ползва и от самата нея, и от любимия й Митко. Дали двамата скоро ще вдигат сватба? Според младите, и това предстои, но не е ясно кога.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 



Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза