Меню

Избрани новини

Риалити

Народна певица печели „Гласът на България”? (видео)

Петя Панева събира огромна фен маса пред екраните

 

Народна певица е на път да спечели Гласът на България” за първи път в 10-годишната историята на шоуто у нас.

 

Това е варненката Петя Панева от отбора на Галена. 21-годишното момиче се очертава като абсолютния фаворит на зрителите тази година, а именно те имат решаващата дума в определянето по победителя.Младата Петя е първата народна певица, достигнала финалните концерти в „Гласът на България”. Шоуто по правило залага основно на поп и рокмузика. От време на време в него успяват да пробият и изпълнители, които са силни в операта, мюзикъла, дори в попфолка, но те обикновено отпадат още преди концертите на живо.

 

Фолк звездата Роксана е единствената представителка на този тип участници, която стигна до финала, а след това успява да изгради кариера в любимия си попфолк жанр. Тя изгря с гласа си в първия сезон на шоуто у нас като част от отбора на Ивана. Но дори Роксана се размина с победата – във финалното класиране тя зае третото място.Сега обаче финалите в „Гласът на България” изглеждат ясни още преди първия концерт на живо. Петя Панева събира толкова голяма фен маса, че ако всички, които я подкрепят в официалните страници на шоуто в социалните мрежи, пуснат по един есемес, конкуренцията й няма да има никакъв шанс да я догони.

 

 

Петя свири на най-чувствителната струна на родната публика – носталгията по славното минало, романтичните настроения и патриотизма й. Гласовитата варненка печели фенове с това, че вместо да залита към модерните западни стилове, се рови в българския фолклор и пее с маниера на големите ни народни певици от миналото.

 

На кастингите на тъмно в шоуто тя се явява с песен от репертоара на голямото име на българския фолклор – Вълкана Стоянова.

 

АНКЕТА: Финалът на кое тв състезание очаквате с нетърпение?

 

Момичето успява да обърне всичките четири стола на треньорите, които го искат в отборите си. Изпълнението му просълзява Любо Киров и кара Галена да стои права от началото до края му. Именно фолк звездата е първата, които показва, че иска Петя в отбора си, а момичето я избира за свой треньор, защото знае любимите му народни песни и разбира влечението му към фолклора.Всеки път, когато Панева излезе на сцената, Галена се просълзява. Звездата от Смядово я обява за най-добрата певица в отбора си. Световната звезда Ищар, която тази година участва като треньор в последния кръг преди концертите на живо, също е впечатлена от варненката и я съветва никога да не забравя корените си, защото печели именно като се обляга на традицията.

 

 

Според Галена, едно от най-ценните качества на Петя е, че тя пее, както се е пеело в миналото – „като на старите плочи”, обясни звездата. Младата изпълнителка пък твърди, че мечтата й е „цяла България да слуша народна музика”, както е било преди столетия.Момичето вече е обявено за сензацията на формата тази година. В „Гласът на България” има и други изключително талантливи изпълнители, но никой от тях не докосва така директно родолюбието на българската публика, както Петя.

 

Докато нейните конкуренти залитат по „вносни” парчета, варненката споделя, че любимата й певица е Калинка Вълчева, която изпълнява български добруджански песни. Именно заради това влечение към „всичко българско и родно” момичето има най-големи шансове за победа във формата.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза