Меню

Избрани новини

Риалити

Областният управител на Перник провери „Фермата“ след сигнал

Ирена Соколова излезе със становище относно сигналите, че предаването замърсява вододайна зона

Областният управител на Перник Ирена Соколова инициира проверки по повод информация в социалните мрежи, че екипът и участниците на предаването „Фермата“ застрашава акваторията на язовир „Студена“, пише zapernik.com.

На среща днес директорите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Перник и „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник внесоха своите доклади за резултатите от извършените огледи и проверки.

Фактите сочат, че определеният с договор за снимачните дейности терен се намира в Пояс „II“ на разстояние 2500 м от водовземната кула, на левия бряг на вливния ръкав на река Струма. Няма никакъв достъп на животни в близост до водата.

Фермерите ползват химически тоалетни
 

Фермата се снима по-далеч от язовира, не както зрителите смятат до самия язовир. „Снимачният екип е задължен да опазва ползваната територия от замърсявания и пожари и да я предаде в изряден вид.“ – докладва г-н Витанов директор на ВиК Перник.

„Не се установиха наличие, изтичане или разливи на отпадъчни води, също и налични битови отпадъци извън поставените съдове за сметосъбиране, както в границите, така и извън границите на обекта.“ – са констатациите на г-н Ангелов – директор на РИОСВ.

Оказва се, че във „Фермата“ ползват химически тоалетни, а тази която е селската тоалетна е само за украса.

Фермерите ползват химически тоалетниКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кои са най-дразнещите водещи в ефира според вас?

Трябва ли да има обновяване на телевизионните лица?

 

Покажи резултати