Меню

Избрани новини

Звездите

Кръстникът на хард рока Ози Озбърн на 70!

Днес, на 3 декември, „Принцът на мрака“ има рожден ден

Лудото момче на хард рока, баща на 6 деца, организатор на рок фестивал, и главен участник в реалити шоуто The Osbournes днес е рожденик.

Джон Майкъл Озбърн е роден на 3 декември 1948 година в Бирмингам, в, както се казваше по време на комунизма, работническо семейство. Прозвището Ози, което му лепват още в училище му остава за цял живот. Трудовaта кариера не му се е отдала особено, сменя няколко професии, даже лежи в затвора за дребни кражби. След всички тези неблагополучия младежът решава да стане рок-музикант. И така през 1969 година се появява бирмингамската четворка с името Black Sabbath. Започвайки със свирене по клубовете, доста бързо бандата става една от най-популярните рок групи в „тежкия“ сегмент, научаваме от news,ru.

Естествено, Ози, известен не само с музикалните си способности, но и с изключително шокиращи изцепки, примесени с алкохол и наркотици, напуска групата през 1977.

Соловата му кариера, обаче е не по-малко успешна. Албумите му Blizzard of Ozz и No More Tears са четирикратно платинени. Озбърн влиза в Залата на славата - Rock and Roll Hall of Fame в САЩ и в Залата на славата за британска музика. Той оставя забележителна следа в историята на хард рока и дори носи неофициалното звание на "кръстник" на този жанр.

Самият музикант нееднократно е изказвал удивлението си от факта, че все още е жив, нарича себе си "медицинско чудо" и казва, че ще дари тялото си на Музея по естествена история. Освен традиционното за бранша пиене и дрога, той се е лекувал в психиатрична клиника, чупил е врата си по време на шофиране (като по време на лечението е бил вкаран в състояние на изкуствена кома) и страда от генетично заболяване, подобно на Паркинсоновата болест.

Превод от руски език: Ани АтанасоваКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Анкета: Кой заслужава да победи в „Като две капки вода“ според вас?

Гласувайте за своя фаворит!

 

Покажи резултати