Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Кой се уплаши от LifeOnline.bg?

Като уличена в проституция плеймейтка се прояви днес „Капитал“.

 

Медията, собственост на Иво Прокопиев, замеси LifeOnline.bg в измислени връзки и ни обвини в неясна собственост без подкрепата на каквито и да е доказателства. Още повече, публикацията на Росен Босев, е пълна с измислици, догадки, фактологически грешки и откровени лъжи.

 

Причината разбира се е ясна, нашата безпристрастна работа в призванието ни да ви информираме за случващото се в светския живот у нас и по света.

 

Разбираме, че Лайфстайл критиките към Десислава Радева не са приятни някому. Напълно сме наясно, че издънките на Мартин Карбовски трудно могат вече да бъдат прикривани.

 

Натрупването на гафове, абсолютно безпристрастно отразени на страниците на LifeOnline.bg, явно е изплашило някого, щом такава „сериозна“ медия като „Капитал“ отделя толкова време, а очевидно и ресурс, да се занимава с малко и скромно светско издание като нашето.

 

Трябва да подчертая, че за списването на материала „Новата трибуна“ на Росен Босев и публикуван в „Капитал“, не е потърсен за информация никой от екипа или управата на LifeOnline.bg.

 

Колегата Босев, който очевидно не е в течение, че в днешно време дори конкурентните медии работят в напълно колегиални отношения, решава, че щом LifeOnline.bg цитира ПИК, то изданието е обвързано с другото, същите паралели се прилагат и относно Tribune.bg и Vestonosec.net, като целенасочено се опитва да внуши на читателя, едва ли не някаква зависимост, противозаконна дейност, уронваща престижа на журналистическата професия и нейните принципи.

 

Уви, този, който тъпче принципите е авторът, заливащ аудиторията си с фалшификации – така наречените „фейк нюз“, подвеждаща информация, собствени умозаключения, без подкрепата на каквито и да е факти и доказателства.

 

„Фейк нюзър“ - това може да се превърне в чудесно алтернативно призвание на автора.

 

Той твърди, че LifeOnline.bg е медия с неясен собственик, което е абсолютна лъжа. Навсякъде е видно, че сайтът е собственост на „Алтернатив Медия Груп“.

 

В сайта LifeOnline.bg ясно е публикувана пълна информация за фирмата собственик и издател, редакционни телефони, физически адрес на редакцията, както и няколко напълно автентични електронни адреса, включително и на главния редактор – Елза Парини.

 

Цялата информация относно собствеността на сайта е надлежно предоставена на Министерство на Културата, което прави прозрачността на собствеността пълна.

 

Всичко това е видно и тази информация е обществено достъпна!

 

С този факт опровергавам още едно лъжливо твърдение на Росен Босев, но почакайте има и още.

 

Според автора, в мрежата се води информационна война, от едната страна на барикадата са няколко уважавани издания, към които е прикачен и LifeOnline.bg. От другата страна са Informiran.net, Narod.bg, които авторът свързва със собственика на HotArena.bg Русислав Димитров.

 

В смисъла, касаещ LifeOnline.bg ще кажа, че г-н Босев отново и систематично се опитва да въведе читателите си в абсолютна заблуда с поредната лъжа и проява на непрофесионализъм. (Лъжа ще е, ако го е направил умишлено, проява на непрофесионализъм, ако не си е направил труда да провери фактите, б.а.).

 

Още от създаването си, екипът на LifeOnline.bg работи в близко сътрудничество с Русислав Димитров, а публикации на HotArena.bg често намират място в нашия сайт, същото важи и в обратна посока.

 

Това е видно защото дописките, в които цитираме HotArena.bg са поне стотина.

 

Дали това не означава конфликт на интереси?! Как така веднъж сме с едните, а после с другите? Нали уж сме някакъв вид „слуги на дявола“?!

 

Обяснение няма, защото…

 

Ето така от „високия“ пиедестал на олигархична медия можеш да си изфабрикуваш факти, фалшиви новини, обвинения, да подхвърляш подозрения, да извърташ твърдения, да насаждаш съмнения… абе … „плеймейтка, обвинена в проституция“.

 

Както казах, съвременните медии работим колегиално и в симбиоза, въпреки конкурентната среда и различен собственик.

 

LifeOnline.bg е уважаван от конкурентите и читателите си партньор, главният редактор Елза Парини има месечна рубрика по ПИК ТВ, но често гостува и в предавания на bTV, например наскоро в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

 

Големи светски сайтове и вестници (и не само) неведнъж са използвали наши авторски материали, както и ние техни, без значение на тяхната или нашата собственост, цитирайки първоизточника, и това е в рамките на общоприетите норми и не доказва ничия зависимост.

 

В работата си никога не сме се влияли от чужди интереси, освен от тези на читателите ни. Редакторските решения в медията са абсолютно независими и плод на вижданията на главния редактор, а доверието на многобройните ни читатели само потвърждава това.

 

За съжаление на „Капитал“, в публикацията на колегата Босев откриваме пореден опит за внушение и последвала измислица, което няма как да не опровергаем.

 

На сървъра, на който е качен lifeonline, са и сайтовете от групата "Утре", които се издават от "Маг комюникейшънс", която според Търговския регистър е еднолична собственост на министъра на спорта.

 

LifeOnline.bg е част от групата „Utre.bg“ и както десетки хиляди други сайтове се хоства от сървър на „Нетера“.

 

Дали всички останали са свързани помежду си? Не! Не са!

 

„МАГ Комюникейшънс“ никога не е била издател на LifeOnline.bg, така че изфабрикуваната връзка с министъра на спорта е абсолютна измишльотина, обслужваща нечии различни от журналистическия етикет интереси.

 

Все пак, целият екип на LifeOnline.bg е поласкан, че името ни е наредено до толкова сериозни издания като „24 Часа“, Tribune.bg, ПИК и други, макар и в такъв скалъпен пасквил на „Капитал“.

 

И все пак остава въпросът - Кой се уплаши от LifeOnline.bg?

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (6)

Весо Кoлкo нaчaлници имa Хриcтo Ивaнoв - Прoкoпиeв , Радев, .. oщe??? Тo e яcнo чe e тяхнa мaриoнeткa и имa зaдaчa дa e в aвaнгaрдa - дa ce бъхти cрeщу влacттa c цeл дa я кaтурнe и дa дoйдaт тe, зa дa cи oпрaвят прoблeмитe, кoитo вcички знaeм.
27.11.2020 23:21 / Отговор
Солов президентската вихрушка се е развихрила
28.11.2020 00:10 / Отговор
Гери Шаламанова Падам от стола, верно ли до там стигнаха тия от Капитал?
28.11.2020 02:30 / Отговор
Ива Василева Не им обръщайте внимание, супер реклама са ви наприли.
Всички знаят какви хора управляват и пишат в медиите от кръга Капитал. Приемете го като работа, трябва да си заработят кинтите, които им дават от Америка за България и разни проекти.
28.11.2020 11:00 / Отговор
Петър Сайта ви е супер
28.11.2020 12:15 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати