Меню

Избрани новини

Афиш

Изложба в памет на варненския фотограф Алекс Манчев! (снимки)

Творбите ще бъдат изложени от 30.10 до 4.11 в галерия „Оборище“, София

 

Алекс Манчев бе един от най-добрите фотографи в България, който успя да пробие в световен мащаб, но внезапно ни напусна през 2020 г.

 

Специално за всички любители на фотографията и на тези, които искат да си спомнят за Алекс Манчев, негови близки и приятели организират изложбата “Спомен от Париж”.

 

Творбите на Манчев ще бъдат изложени в София, в галерия VIVACOM ART HALL OBORISHTE 5 в периода от 30.10 (понеделник) до 04.11 (събота).

 

В експозицията ще бъдат представени едни от най-популярните фотографии на Алекс Манчев, както и непоказвани до сега кадри.

 

Сред организаторите е и PRofile interantional и нейният собственик Атанас Лазаров - две поредни години носител на наградите "PR на годината 2022" и "PR на годината 2023".

 

Главният редактор на LifeOnline.bg Елза Парини също е заставала пред обектива на големия фотограф. През 2015 година заедно заснеха фотосесия, която рекламира първата Лайфстайл  рубрика на Елза за онлайн изданието VarnaUtre.bg.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Elza Pariny (@elzapariny)

 

Елза Парини позира за Алекс Манчев

Освен човек с когото е работил, Наско Лазаров признава че Алекс Манчев е бил негов приятел. Ето какво сподели той пред репортер на LifeOnline.bg:

 

"Слагам ръка на сърцето си и съм изцяло откровен! Всяка загуба адски боли, всяка загуба бавно измива болката. През пандемичната година, когато дойде неочакваната новина от Сант Петербург за загубата на Алекс Манчев бях в шок. Всичко за мен спря. Един месец в мен, в мислите ми бе Алекс. Преди това да се случи загубих баща си. Неочаквано, изведнъж …. Най ужасното нещо, което може да се случи на човек. Преглъща се трудно.
Сега, 3 години по-късно, бих искал да се съберем и почетем не само паметта му, не само таланта му, признат в световен мащаб. Правя тази изложба, защото така го усещах и така исках да го направя. Срещнах Алекс Манчев в морската столица преди повече от 10-15 години. Любовта ни към Русия ни обединяваше, модата също! Не мога да изброя колко да събитията, на които съм канил Алекс да снима. Но… спомням си първия Sofia Fashion Week когато бях официален ПР през 2015 та. Спомням си, че Алекс бе направил и моден сайт. Помагах с партньорства, с новини, с идеи, с клиенти. Собственият му сайт бе изключителен стилен и издържан.


Професионални снимки, издържана информация. Няма да забравя и партита, които ние посещавахме. Бяха страхотни времена.
Никога няма да забравя и убийствените ми кадри от церемонията Човек на 21 век в резиденция Бояна, кадри които лично Алекс Манчев направи от моето награждаване в областта на медиите и комуникациите. Тогава по покана на неотразимата Оля Ускова и Адриана Цанева, лично тв легенда Иван Гарелов връчи статуетката ми. Много важни са хубавите снимки, много трудно беше в тогавашните времена да попаднеш на фотограф, да останеш доволен, да бъдеш горд. Организирам изложбата "Спомен от Париж", защото бих искал да покажа кристално чистите кадри от подиума на най-престижния моден форум Fashion Week Paris. За да си спомним за талантливия Алекс Манчев ,който оставя в сърцата ни. Адски липсваш, Алекс!"

 

В изложбата са включени ексулзивни фотографии от бейстейджа на Paris Fashion week  във френската столица. Последните уникални кадри заснети от Алекс Манчев бяха от дефилето с колекцията на модния ливански гуру Захир Мурад. 

 

Изложбата се осъществява с подкрепата на: PRofile interantional, Beluga, Magic outdoor, Christian of Roma, хотел Рамада и Princess casino, Victoria Spa, Lavele Restorants. 

 

Загубата на Алекс

 

През 2020-та година, талантливият фотограф си отива на 32 години. Сега близо 3 години по-късно, близки и приятели организират изложбата “Спомен от Париж” в памет на Алекс Манчев.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза