Меню

Разцъкай

Гледайте през уикенда: две Годзили, дъщерята на Дракула и романтична измама (трейлъри)


Годзила минус едно

Май е прекрасен месец за любителите на японската култура. Два филма, посветени на легендарното радиоактивно чудовище Годзила, бяха пуснати онлайн. Първият - японският - беше отличен с Оскар за най-добри визуални ефекти, което беше голямо постижение за малката компания Toho Studios, която трябваше да се бори с големите холивудски блокбъстъри. За разлика от американската версия на Годзила, филмът на Такаши Ямазаки връща гигантския гущер към неговите корени като метафора за колективна травма след хвърлянето на атомните бомби над Хирошима и Нагасаки. В допълнение към великолепните визуални ефекти и оригиналната културна интерпретация, „Годзила минус едно“ радва с прости човешки истории: сюжетът на филма се съсредоточава върху японците, преживяващи последствията от Втората световна война. 7/7

Представяме ви шестте отличаващи се премиери на месеца

Времето се затопля и всички плъзнаха по паркове и градинки на слънце, но дъждовното време в някои части на страната принуди мнозина да си останат у дома и да се отдадат на филмов маратон.

Ето някои от новите филми през май, включващи комедиен хорър за дъщерята на Дракула и награден с Оскар японски блокбастър за нападение от гигантски радиоактивен гущер.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар