Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Гей персонажи за първи път във филм на Дисни (видео)

Льофу и Гастон са героите от „Красавицата и звярът“ с различна сексуалност

В игралната версия на филма "Красавицата и Звярът" режисьорът Бил Кондън за първи път в историята на Дисни студио ще включи гей герои, съобщава BuzzFeed. Хомосексуални се оказват Льофу (Джош Гад) и помощника Гастон (Люк Еванс).

Гастон

"Льофу е този, който днес иска да прилича на Гастон, а утре - да целуне Гастон", заяви режисьорът в интервю за гей изданието Attitude. Според Кондън, героят се е оплел в това, което той наистина иска, и сам не  осъзнава, че има такива чувства.

Льофу

Филмът "Красавицата и Звяра", ще излезе на 17 март. Главните роли се изпълняват от Ема Уотсън , нашумяла с поредицата филми за Хари Потър, и Дан Стивънс ("Имението Даунтън"). Във филмът също играят Иън Маккелън, Юън Макгрегър, Люк Евънс, Кевин Клайн и Стенли Тучи.

Мат Кейн, главният редактор на Attitude, коментира, че историята с ЛьоФу е важна крачка към справедливото отразяване в медиите на хората с хомосексуална ориентация.

"С представянето на привличането между представители на един и същ пол в първата кратка, но експлицитно гей сцена, студиото изпраща послание, че това е нещо нормално и естествено. Това е послание, което ще бъде чуто във всяка страна по света, дори там, където все още е обществено неприемливо или дори незаконно да бъдеш хомосексуален."

Бил Кондън е носител на наградата "Оскар" (1999) за най-добър адаптиран сценарий за филма "Богове и чудовища".

Пълнометражния анимационен филм на студио Дисни "Красавицата и Звярът" е режисиран от Гари Тръсдейл и Кърк Уайз. Премиерата се състоя през ноември 1991.

Филмът е адаптация на едноименната приказката от Жан-Мари Лепренс де Бомон. Анимационният филм бе с "Оскар" в категорията "Най-добра музика за филм", "Най-добра песен" (Алън Менкен и Хауърд Ашман "Красавицата и Звярът"). Лентата събра в световния бокс офис общо 146 милиона долара.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза