Меню

Избрани новини

Афиш

Фолклорен фестивал „Витоша“ ще бъде атракцията в София от 11 до 16 юли (снимки и видео)

Участват фолклорни групи и ансамбли от 16 страни

 

Двайсет и шестото издание на Международния фолклорен фестивал „Витоша” ще засияе с участници от 5 континента, международен арт базар и много изненади на 11 сцени в столицата.

 

На 11-ти юли 2022 г. международният фолклорен фестивал „Витоша“ ще се завърне още по-цветен, още по-зрелищен и още по-мащабен. В рамките на шест дни фолклорни ансамбли и групи от шестнадесет държави ще потопят софиянци в магията на танца чрез автентичните изпълнения на своите народи.

 

На 11 сцени в Столицата любовта към танца ще обедини танцьори от пет континента, които ще пренесат зрителите на Фестивал „Витоша“ в света на своите автентични танц, култура и идентичност. Всички жители и гости на столицата ще могат да се насладят на колорита на Сингапур, пъстротата на Бразилия, ритмите на Грузия и Аржентина, многоцветните костюми на Мексико и Индия и множество други интересни участници и събития.

 

За първи път в историята на Фестивала организаторите са подготвили безплатни уроци по танци, в които ще могат да се включат малки и големи. Това ще се случи по време на Международния арт базар на площад „Знаме на мира“ в квартал Павлово между 13-ти и 15-ти юли. Любителите на различните култури, музика и танци ще могат да се срещнат с виртуозните двойки от всички страни участнички и да разучат различни стъпки и екзотични движения.

 

Публиката ще бъде зарадвана и с традиционния за Фестивал „Витоша“ конкурс – „Мома Вита и момък Люлин“, на който чуждестранните гости ще премерят танцовите си умения в ритъма на българската ръченица.

 

Колоритни дефилета, базар на изкуствата и занаятите, концерти на български и чуждестранни ансамбли, танцови конкурси, фото-изложба и ръчно изработени сувенири на български автори са само част от разнообразните атракции в рамките на програмата на фестивал „Витоша“ тази година.

 

Те ще се проведат на централна сцена парк-театър „Борисова градина“, на сцената на „Кино Кабана“ и на сцените на фестивала в район Витоша - в кварталите Павлово, Бояна, Княжево, Драгалевци, Симеоново, Владая и Мърчаево.

 

Организатори на Международен фолклорен фестивал „Витоша“ са Столична община – Район „Витоша“, Народно Читалище „Витоша-1951“, Сдружение „Международен Фолклорен Фестивал Витоша“, Фолклорен Танцов Ансамбъл „София-6“, с подкрепата на Столична община.

 

Повече информация за събитието можете да намерите на уеб сайта на Международния фолклорен фестивал „Витоша” и на фейсбук страницата на фестивала

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Какви светски новини искате да четете през 2023 година?

 

Покажи резултати