Меню

Избрани новини

Звездите

Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство за втори път (видео)

Съдебните проблеми на актьора все още не са приключили

 

Голямо жури на САЩ в Ню Мексико предяви срещу известния актьор Алек Болдуин ново обвинение по случая за стрелбата през 2021 г. на снимачната площадка на филма „Ръжда“, при която загина оператора Галина Хътчинс, това съобщи изслушващия съд в Ню Мексико късно в петък. , 19 януари.

Болдуин е с две обвинения за непредумишлено убийство – „безразсъдно използване на огнестрелно оръжие“ и „действие със смъртоносни последици, извършено с пълно незачитане или безразличие към безопасността на другите“. Това са обвинения в престъпление от четвърта степен, за което актьорът може да получи до 18 месеца затвор.

Допълнителни факти по разследването

Предишни обвинения в непредумишлено убийство срещу Болдуин бяха оттеглени през април 2023 г., но по-късно прокурорите казаха, че са се появили „допълнителни факти“. Отделът проведе допълнителна експертиза на пистолета, с който е убита Хътчинс. Проверката показа, че Болдуин може да е стрелял само когато натисне спусъка. Болдуин преди това твърдеше, че не е направил това.

Адвокатите на актьора заявиха, че очакват нов процес. Все още не е определена дата за нови съдебни заседания.

Гражданка на Украйна, американският оператор Галина Хътчинс, загина по време на снимките на уестърна „Ръжда“ през 2021 г. близо до град Санта Фе. В една от сцените главният актьор и продуцент на филма Алек Болдуин трябваше да стреля с халосни патрони от пистолет, но както се оказа, реквизитното оръжие бива заредено с бойни патрони и той случайно уцели 42 -годишна операторка, която почина от раните си в болницата. Как бойните патрони са попаднали на снимачната площадка остава неясно.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати