Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Бай Ганьо в Кан! Или как Дарина Павлова ми припомни за Алеко Константинов? (видео)

Фестивалът в Кан е в разгара си, време е за селфи

Алековия Бай Ганьо е жив и днес! 160 години след описването им, маниерите на балканджията още живеят в манталитета на българина.

И ако за обикновения нашенец, това е качество, което може да му бъде простено, то за „елита“ на републиката, който ни представя по целия свят, бих казала е недопустимо.

Естествено, до тук не казвам нищо ново, кръвта вода не става, твърди стара поговорка.

Смята се, че Бай Ганьо е приоритетно нарицателно за мъжете, но оказва се българките не са имунизирани от чертите в характера на героя на Алеко Константинов.

За да не маргинализирам всички сънароднички, поставяйки ги под един общ знаменател, ще конкретизирам, говоря за Дарина Павлова.

Вдовицата на Илия Павлов, която със статута си на крупна бизнес дама се хвали с компанията на световно известни мъже като Силвио Берлускони, Джордж Клуни, Силвестър Сталоун и други холивудски величия, все още не е овладяла изкуството да потиска изблиците на ганьовщината в себе си.

Доказателството на думите ми идва от поведението на веселата вдовица преминавайки по червения килим на откриването на кинофестивала в Кан.

Веднага обяснявам за какво иде реч.

Тази година организаторите на конкурса решиха да забранят селфитата и снимането по червения килим застлан на булевард „Кроазет“, причините са много, и пределно ясни разбира се.

Едва ли някой ще повярва, че образована и начетена бизнес дама като Дарина Павлова не е била наясно със забраната за селфита на официалната част, след като изричната рестрикция е упомената в поканите за откриването и допълнена с предупреждение, че нарушителите няма да бъдат допускани до прожекциите.

Дори и асистента й да е пропуснал да я осведоми, то звучи невероятно Павлова да не е забелязала, че никой не си прави снимки с телефона, освен самата нея.

Да не говорим за изумените от поведението й погледи наоколо.

И така, игнорирайки всички забрани, безпардонната нашенка демонстративно вдигна обсипан с камъчета смартфон и започна да се върти на самоснимачка като японски турист пред айфеловата кула.     

Не стига това, ами на забележката отправена от блюстителите на реда на церемонията, женският Бай Ганьо отговаря безмълвно с безцеремонен жест казващ „Добре ве брато, споко, спирам“, маниерниченето разбира се е придружено с надменен поглед тип „Тоя па знае ли коя съм аз?!“ и „Намери се и ти забележки да ми правиш, мършляк…“.

Може и да се лъжа, и дано да е така, но вижте кадрите по-долу и помислете не изглежда ли точно така отстрани?

Бихме положили усилия за разбиране, ако тя е там за първи път и никога не се е отърквала около холивудски знаменитости… но за бога, това е Дарина Павлова, та тя става и звъни на Том Ханкс, пие си кафето с Джордж Клуни, обядва с Бандерас, а за вечеря е у Берлускони…  

Добре, пак ще потърсим оправдание… Да кажем че самата тя скоро е открила „вълшебството“ на селфито и сега не може да му се нарадва?! Едва ли.

Дали пък да не си обясним поведението й с със старческо слабоумие? Е, не, не е толкова възрастна.

Остава пак само едно – будния ген на Бай Ганьо, който живее във всеки от нас, но някои са се научили да го контролират, ефикасно култивирайки го и използвайки само неговите положителни качества, уви други не.

И ако вече типично по балкански ме псувате и обвинявате в хейт, завист и поръчково оплюване, бързам да ви кажа, че не само аз и българските медии забелязаха  този „акт на българщина“ на червения килим в Кан.

Първи бяха фотографите на Ройтерс, а редакторите на световната информационна агенция кръстиха кадрите с българката Дарина Павлова „“Грозни“ селфита забранени на червения килим в Кан“.

Снимките разбира се обиколиха света, и за разлика от услужливо щадящите анонси в родните медии, чуждите бяха далеч по-язвителни.

Един от коментарите под снимка с „грозното селфи“ на мадам Мулти гласи:

„Сред гостите фотографите на Ройтерс уловиха българската бизнес дама Дарина Павлова, която си вършеше бизнеса“…

Дарина Павлова се изложи на червения килим в Кан

Ами ще си го върши разбира се жената, за какво е отишла там. Да си направи селфи и да влезе в обективите на Ройтерс.

Фестивалът в Кан ще продължи до 19 май, достатъчно време за още селфита.Коментари (1)

КОЛКО ВИ ПЛАТИ ГЛАДНИ ЖУРНАЛЯ ДАРИНА,ДА Я ТИПОСАТЕ .ТЯ НЕ СТРУВА,ОТДАВНА Е ДЪРТА КОШНИЦА. ЗАСРАМЕТЕ СЕ.ТЯ БЕТЕР ЦЪРНАТА ЗЛАТКА,ПЪЛЕН ТАШАК.
02.06.2022 18:40 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза