Меню

Избрани новини

Звездите

Удар от снаряд предизвикал болестта на Брус Уилис, която го убива! (снимки)

Екшън звездата страда от нелека форма на афазия

 

Нашият любим Брус има здравословен проблем – откриха му афазия, която засяга когнитивните му способности и сега се учи да живее с тази диагноза. В резултат на това той прекратява филмовата си кариера, която за него означава толкова много.“ - това обяви преди време семейството на екшън звездата в официално съобщение.

 

Вестта дойде като гръм от ясно небе – до съвсем скоро 67-годишният актьор снимаше филми, макар и нискобюджетни, изглеждаше пълен с енергия, но печелеше по 2-3 милиона за месец снимки в тези екшъни.

 

Девет месеца по-късно негови близки съобщиха, че той не искал да спира с киното, защото си мислел, че работата и запаметяването на текстове ще му помогнат да преодолее болестта.

 

Сега обаче положението му се влошава и потвърждават, че причината е травма в главата, която екшън звездата е получил през 2003 г., снимайки филма на режисьора Антоан Фукуа “Плачът на слънцето”.

 

Тази Коледа цялото семейство – бившата съпруга Деми Мур, новата Ема се събраха заедно с дъщерите им на празнична вечеря. Актьорът с кученцето Пилаф в ръце  изглеждаше свеж и възроден от новината, че най-голямата му дъщеря - 34-годишната Румър, чака бебе и той ще става дядо за първи път.

 

Но близките му не са оптимисти за състоянието на Уилис. И приятелят му Силвестър Сталоун обяви, че Брус минава “през наистина труден период”.

 

“Откакто го диагностицираха, не сме говорили много. Той не е комуникативен. Това ме убива Толкова е тъжно!”, сподели екранният Рамбо. Джон Траволта също подкрепи своя „колега със страхотна душа” и му пожела да се оправи.

 

Но афазията е тежко страдание, което има четири форми. Най-леката е амнестичната афазия, при която пациентът трудно намира думите при назоваване на предмети. Болните говорят в телеграфен стил, с къси и прости изречения.

 

При афазията на Брока, от която се смята, че страда Брус Уилис, речта е забавена заради търсене на подходящите думи, но околните разбират какво иска да каже болният. Много по-тежки са формата “Вернике” и глобалната афазия, при които на пациента почти нищо не му се разбира.

 

Но дори и при афазията на Брока за пълно възстановяване едва ли има надежда. Семеен приятел каза пред RadarOnline, че фамилията “се моли за коледно чудо, докато умствените способности на актьора продължават да западат”. И тъжно заключи: “Те знаят, че Брус няма да е около тях завинаги. Искат да се насладят на всеки оставащ им момент заедно”.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза