Меню

Избрани новини

Фен зона

Участник от "Евровизия 2017" се нуждае от спешна операция

Необходима е трансплантация на сърце

Медиите съобщиха, че 27 годишният Салвадор Собрал, представител на Португалия в конкурса „Евровизия“ страда от сериозно заболяване. Певецът има тежко сърдечно заболяване и до края на годината трябва да намери донор, за да спаси живота си.

На Салвадор му е трудно да се представя наравно с останалите в конкурса защото не може да присъства на репетициите. Въпреки това обаче се справя отлично и не се предава. На първия полуфинал той бе единствения, който не изпълни песента си на голямата сцена, а бе в специална зона, по средата на дансинга, за да може да се придвижи бързо до сцената. Артистът също помолил да е позициониран така, че прожекторите да не светят в очите му.

Салвадор Собрал е един от основните конкуренти на нашия участник Кристиан Костов, той е роден на 28 декември 1989 година в Лисабон. Като дете живее в САЩ и Испания. Има сестра на име Луиса, която също е певица и композитор. Тя завършва трета в първия сезон на реалитито за певци Idols (португалският вариант на „Мюзик айдъл“). През 2009 Салводар също участва и се класира на седмо място. След  това следва психология в университет в Лисабон.

Четири години учи джаз в престижно училище в Барселона. През 2016-та издава първия си албум Exuse mе, в сътрудничество в Хулио Ресенде и Леонардо Алдрей. Обича джаза и алтернативната музика и е запален по латиноамериканските течения в музиката. Тази година той представи Португалия на конкурса „Евровизия„ с песента „Amar pelos dois“- „Любов за двама“. Изпълнението се хареса и се класира за финала, който е тази вечер и  ще се излъчва на живо от 22:00ч. по БНТ.



Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза