Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Тъжно! Месец след смъртта си, Весо Парцала прибра при себе си и своята любима съпруга!

Снимка: Фейсбук

Известният комик загуби битката с рака в началото на септември

На 5 септември на 78-годишна възраст почина обичаният комик и имитатор Веселин Павлов, популярен с псевдонима си Весо Парцала.

Василев загуби битката с рака. Месец след като си отиде той прибра при себе си и обичната си съпруга. Това съобщи пред Фейсбук приятелите си неговият син Ясен Павлов.

Той написа: „Сърдит съм ти ужасно много! ЗАЩО! ЗАЩО МИ Я ВЗЕ ТОЛКОВА РАНО!“.

снимка: Фейсбук/ Ясен В. Павлов

Приживе за себе си Весо разказва, че е единственият в своя бранш, който е лежал в затвора. Поводът е една нелегална, апокрифна касета през 1968 г., в която с гласа на големият български актьор Георги Парцалев е разказан виц, осмиващ бракоразводно дело. Вицът осмивал с поредица от майтапи членовете на ТКЗС. Зад гласа на Парцалев всъщност стоял не кой да е друг, а неговият най-голям имитатор Весо Парцала. Скандалът бил огромен и след направена експертиза Парцала се оказал 3 месеца следствен в тогавашната Дирекция на народната милиция, и изкарал 15 дни в Централния софийски затвор.

Весо Парцала започва да разказва вицове и да се занимава имитации през далечната 1964 г., още като ученик. ”До 1989 г. съм работил все на черно”, споделя той. Никога не е вземал категория за артист, защото не е бил допускан до конкурс за нея. В близо 50 годишната си творческа биография има издадени над 10 албума, много срещи с публиката у нас и в чужбина, а също така и безброй участия в различни телевизионни програми и шоу предавания, съвместно с едни от най-големите български звезди.

Екипът на LifeOnline.bg изказва искрените си съболезнования на семейството в този тежък момент на огромна тъга и загуба!


LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати