Меню

Избрани новини

Риалити

Шеф Таралежков реже наред: Не сте достатъчно креативни, виждаме едно и също

Топ готвачът не пести критики към новите участници в MasterChef.

 

Същинските кулинарни битки в MastreChef се вихрят от петък, като шеф Таралежков не си поплюва.

Битките ще бъдат поднесени с „нов вкус“ и под нова форма в осмия сезон на кулинарното предаване по bTV. С три кутии, три специални задачи, три имунитета и много изгубени престилки стартира голямото готвене в кулинарната надпревара MasterChef. 24-ма от най-добрите хоби готвачи от цялата страна бяха наградени със заветната бяла престилка след като преминаха през кастингите и си спечелиха място в състезанието за титлата MasterChef на България.

Борбата в кухнята, обаче, продължава, докато остане само един. Под знака на числото 3 ще преминат епизодите на шоуто през тази седмица. В петък всеки един от тримата членове на журито ще постави своя индивидуална задача към кандидатите за титлата. За целта претендентите ще бъдат разделени на три групи. Най-добрият от всяка група ще спечели заветния имунитет, който му гарантира, че поне още една седмица ще остане в най-добрата кулинарна кухня в България.

В събота за първи път в отборните битки ще се включат не два, а три отбора. Най-зле представилите се и в двата дни ще трябва да се разделят с MasterChef завинаги. Или както мъдро ще обобщи ситуацията шеф Таралежков - „Всяко ястие, тук е стъпка към титлата“. Освен да дадат задачите под формата на кутии, Кустев, Таралежко и Сарафов ще „влязат в обувките“ на хоби-готвачите и ще готвят заедно с тях като редови участници, нагледно показвайки какво е важно, за да станеш MasterChef.

Хоби-готвачите и зрителите ще станат свидетели на това колко са важни знанията и техниките, демонстрирано от шеф Кустев. Той дори ще използва стар грамофон, за да плейтне своята чиния. Шеф Таралежков ще изуми с креативността и вдъхновението, а Явор Сарафов - с прецизност при създаването на ястието, което дори ще му позволи да си отдъхне с чаша вино в ръка, докато хоби-готвачите все още готвят, а той изчаква да дойде моментът да постави всичко в своята чиния.

Участието на журито в първото за сезона изпитание, ще породи весели ситуации и забавни коментари. Според равносметката на Таралежков, Явор Сарафов се радва на най-голяма фен база сред участниците. Те не спират да го аплодират и да се забавляват с неговите остроумни коментари и чувство за хумор. Освен с аналитичен ум, в петъчния епизод Таралежков ще впечатли и с взискателността си по отношение на краетивността, така важна в кулинарията. В стремежа си към съвършенство, той дори ще накара един от участниците да плейтне отново ястието си и то в последната минута. Доказателство за неговата безкомпромисност в тази посока ще бъдат и думите му към участниците – „Все още не можете да освободите мисленето си. Не сте достатъчно креативни, виждаме едни и същи неща“.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУКЕтикети MasterChef

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза