Меню

Избрани новини

Клюкарник

Санаториум в Бургас изгони известен актьор страдащ от множествена склероза

Георги Стайков се прочу с участието си във филма "Вчера"

 

Известният български актьор Георги Стайков (56), който се бори от година с болестта множествена склероза, твърди, че бил изгонен от специализираната болница за рехабилитация в бургаския квартал „Ветрен“.


Звездата от филма „Вчера“ имал карта за лечение там по здравна каса, за която нямало да плати нищо, понеже е с ТЕЛК инвалидност първа група, от 2 до 9 октомври. На първият ден той пристигнал сутринта рано с такси и се настанил в стаята си, минал през доктор и в 11 часа трябвало да го види и главната сестра, след което да започне физиотерапия.


„В 11 без малко бях пред кабинета на главната сестра, тя започна да пише разни работи и ме упъти къде е кабинетът по физиотерапия. Докато се придвижа до този кабинет, ми отне време. Първо, трябваше да го открия, защото за първи път съм в този санаториум, и второ, се придвижвам по-бавно с патерици.

 

Като пристигнах с десет минути закъснение, сестрата ми каза, че съм закъснял и ще ми направи процедурата, когато тя реши. Аз й казах, че изобщо няма да си правя физиотерапия в този ден, и тръгнах да пуша. Тогава се появи шефът на санаториума д-р Кирил Младенов, който ми заяви, че в неговото лечебно заведение всичко е по график и има ред и правила.

 

Обясних му човешки причината за закъснението ми, след което той отговори, че не съм се държал добре със сестрата, като съм отказал да ми направят физиотерапия, и ще е най-добре да напусна санаториума“, разказва Георги Стайков.

След това се появила главната сестра, която държала доста груб тон, след което го накарали да напише молба, с която да й се извини. Актьорът обаче отказал, защото тя дори не се представила коя е, и казал, че се маха, след като обядва. Докато това се случва, му пратили багажа на рецепцията.


Георги Стайков решил да уведоми лично министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов какво се случва в балнеосанаториума. Свързал се със секретарката му, която обаче го уведомила след направената проверка, че те не отговарят за лечебното заведение, което не било и към общината в Бургас.

 

Актьорът обаче решил да разбере дали не са източили здравната каса с неговото постъпване там. Затова ще провери дали не са го водили през цялата седмица в санаториума, без той да е бил на процедури и лечение.


„Ако бях написал тази молба, за да се извиня, при положение че нямам никаква вина за нищо, може би щях да остана. Но това отношение е абсурдно и затова никога няма да се върна в този санаториум. Има такива и в Поморие, в Хисаря, Вършец, така че там ще отида. Няма обаче да предприема нищо и да завеждам дело срещу лошо отношение, защото се посъветвах с адвоката ми и той ми каза да не се занимавам. Нямам вещо лице, а без свидетел те могат да представят нещата, както пожелаят“, изказа възмущението си Георги Стайков, пише „Галерия“.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати