Меню

Избрани новини

Звездите

Прие поканата! Илон Мъск ще посети България през април! (видео)

Американецът направи реклама на страната ни без да иска

 

Изглежда, че милиардерът Илон Мъск е решен да види с очите си едно от многото красиви места у нас след като сам го популяризира в мрежата.

 

Очаква се собственикът на Тесла и Спейс Екс да посети Белоградчик през април 2023 г. Това става известно от резервация, направена от негови представители в един от най-популярните ресторанти, който е в близост да природния феномен "Белоградчишки скали", съобщи БТА, позовавайки се на информация от служебния министър на туризма Илин Димитров.

 

Вчера министърът на туризма Илин Димитров покани Мъск да посети България, чрез "Туитър" и "Фейсбук", след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен.

 

Снимката е на крепостта "Калето" в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалните формирования и историческата крепост.

 

 

 

След публикацията дъжд от покани да посети страната ни валят към Мъск, сред които на представители на местната власт, както и на служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Това вероятно е допринесло за решението на най-богатия човек в света от негово име да бъде направена резервацията.

 

От самото заведение също се похвалиха с нея в социалните мрежи и призоваха Община Белоградчик да се погрижи за асфалтирането "поне на главната улица" на селото Стакевци, където се намира ресторантът.

 

 

Екранна снимка на запитването на резервацията на целия ресторант


Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година мястото е посетено от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

 

В своя публикация във Фейсбук министър Димитров дори предлага Белоградчик да бъде домакин на ежегоден Cosplay фестивал.

 

Всяка година през септември, по време на Балонена фиеста, над скалите се извисяват  и десетки летателни балони.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза