Меню

Избрани новини

Риалити

Пожарникари възроптаха: Сериалът „Ягодова луна“ излага професията ни!

Според професионалистите, поредицата е далече от реалността

 

Новият сериал "Ягодова луна", в чийто сценарий главни действащи лица са бивши и настоящи пожарникари, възмути истинските професионалисти. От екипа претендират, че актьорите се снимат с професионални униформи и разиграват събития по действителни случаи.

Реалните огнеборци обаче дадоха старт на бурна дискусия в социалните мрежи, че показаното в продукцията не отговаря съвсем на истината. Старт на дебата даде пожарникар от Габрово с определението "Ягодови лайна", като заигравка с името на поредицата.

"Не може повече да изложат най-отговорната професия, но както всичко у нас - позволили са. Жалко, поне от американците да бяха се поучили. Жалко за професията", пише възмутен пожарникар, а друг добавя - "Можеше малко истински огън да има" и "На пострадалата защо не сложиха маска?", гласят само част от коментарите на негови колеги.

В група на огнеборци във "Фейсбук" се разразяват и спорове за пагона на героя на Асен Блатечки - дали е началник на службата или директор на дирекция. И защо като е началник служба веднага се хвърля в първа кола, а не е зад бюро, както е в реалността.

Има и доволни фенове, които следят епизодите заради тандема Милена Фучеджиева и Елена Иванова, който е отговорен за успеха на сериала "Пътят на честта".

"Ягодова луна" е реализиран в партньорство с Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". През цялото време на снимките до актьорите е стоял екип професионалисти, а специален консултант по сценария на епизодите е главен инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗН-Пловдив, пише "Монитор".

"По време на снимките разчитахме изцяло на подкрепа на професионалистите. Всички пожарникарски костюми са истински и са на действащи хора в тази прекрасна професия", обясни наскоро Блатечки, който седна и на режисьорския стол за поредицата. Самият той слага за сериала екипировката на комисар Тошко Тошев - зам.-директор на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Актьорският състав включва още Христо Мутафчиев, Александър Сано, Радина Боршош, Димо Алексиев, Деян Донков, Стефка Янорова, Ивайло Захариев, Ваня Джаферович и други. 

Припомнете си, че колеги на актьорския състав също разкритикуваха качеството на продукцията, а Мариана Попова оплю сценария и неговата авторка.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза