Меню

Избрани новини

Клюкарник

Почти първата дама с трагична граматика: „Отново в куКня с шеф Роу“ (снимка)

След 15 години в България жената на Кирил Петков още не може да пише на езика ни

 

Страшно е дереджето в социалните профили на г-жа Линда Макензи, която от 15 години живее в България, но родния език на мъжа ѝ ѝ създава големи главоболия.

 

Макар нейните правописни грешки донякъде да са оправдани, странно как е получила удостоверение, че „владее български език“, а продължава да предизвика неистов смях и иронични коментари заради неграмотното си писане във виртуалното пространство. 

 

Този път Линда, която прекарва вероятно две трети от денонощието в кухнята, обърка изписването на думата и забрави да я членува в кратката си презентация, с която анонсира, че влиза в новото шоу на Силвена Роу.

 

Готвачката и премиершата са дружки още от "MasterChef", където канадката участва преди малко повече от година.

 

"Отново в кукня с шеф Роу", фука се кандидат българката, а потребителите в мрежата се чудят как Министерство на образованието са решили, че тя владее български език.

 

 

"Министерството на образованието и науката издава настоящото удостоверение на Линда Кристин Петкова, гражданин на Канада, в уверение на това, че владее български език.

Удостоверението се издава, за да послужи пред Министерството на правосъдието и е валидно само при кандидатстване за придобиване на българско гражданство по натурализация по чл. 12 от Закона за българското гражданство", пише в документа, който е подписан от зам.-министъра на образованието Мария Гайдарова и е подпечатан от ведомството.

 

С удостоверението, което е издадено на 2 февруари тази година, жената на Кирил Петков се похвали в социалните мрежи.

 

"Хайде! Тестът по български език е завършен. Това е 673-ата стъпка, която правя, за да стана български гражданин, след като живея тук от 15 години", написа на английски тогава развълнуваната дама под снимката на удостоверението.

 

 

От седмица bTV върти и рекламен спот за премиерния епизод на шоуто „Моето звездно парти“. В промото говори предимно шеф Роу. На гостенката й почти не се чува гласът, тя или се усмихва, или утвърдително кима с глава. 

 

„Първият гост е почти първата дама на България“, обявява Роу, а после двете – Силвена и Линда, режат магданоз, а шефката обяснява, че всяка жена, женена на българин, трябва да знае, че за нашия народ магданозът е религия.

 

Изявата на жената на премиера ще бъде излъчена тази събота от 18 ч. 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (1)

Ани Янкова Може да се постарае да понауча български не е проблем че не знае но опитите не трябват да спират докато владее наистина език
25.02.2022 13:39 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза