Меню

Избрани новини

Звездите

Пак ли пере пари Леонардо ди Каприо с еко идеите си?

Снимка: Facebook

Актьорът строи курорт за богаташи

Леонардо ди Каприо, известен като запален природозащитник, дари милиони долари от състоянието си за опазване на чистотата на океаните.

Сега се е захванал с еко-туризъм. Ди Каприо ще финансира изграждането на курортно селище на остров край бреговете на държавата-джудже Белиз в Централна Америка.

Носителят на Оскар е купил още преди 10 години 104 акра земя на остров Блекдор Кайе за 1,75 милиона долара. „Ню Йорк Таймс“ го описва като „рай на земята“ и наистина изглежда така.

Актьорът разкри, че плановете му за курорта са да построи дъга от вили, където малък брой заможни обитатели ще могат да посрещат утрото.

Вилите ще бъдат поставени върху платформа във водата и ще са направени изкуствени рифове за защита на морските създания. Всичко ще е екосъобразно.

Желаещите да отседнат на острова ще бъдат подложени на специален инструктаж преди да го  посетят. С всяка еко-вила ще получават достъп по усамотен плаж.

Цените, на които може да се изпита това удоволствие, все още не са обявени.

Предположението обаче е, че вилите ще се продават за около 15 милиона долара.

Всичко това изглежда чудесно, ако не се бяха зародили съмнения покрай обвързването на името на Ди Каприо с пране на пари.

По-рано се оказа, че фондацията на актьора, имаща за цел да събира средства за околната среда, е разследвана за извършване на незаконна дейност в размер на 3 милиарда долара.

Същата е била свързана с друга съмнителна фондация в „сянка“, чието седалище е в Малайзия.

Според Министерството на правосъдието един от неговите приятели, Хо Лоу, който е част от борда на директорите наскоро е свалил от отчет около 11 милиона от парите на фонда.

Именно чрез фондацията на Ди Каприо, Лоу перял колосални суми пари от незаконните си занимания.

Въпреки че все още няма доказателства, че актьорът е знаел от къде произхождат парите на един от най-големите дарители на фонда му, този скандал все още тресе Малайзия. 

ТУК МОЖЕ ДА ВИДИТЕ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КУРОРТЪТКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кои са най-дразнещите водещи в ефира според вас?

Трябва ли да има обновяване на телевизионните лица?

 

Покажи резултати