Меню

Избрани новини

Фен зона

Обвиниха Дисни в шпионаж на малолетни

Приложенията на компанията събирали неправомерно информация и данни за децата

Жителката на Калифорния, Аманда Рашинг обвини компанията Дисни в шпионаж на малолетни деца с помощта мобилни приложения, и заведе дело, съобщава Fox News.

Ръшинг съди Дисни за нарушаване на закона за защита на поверителността на децата онлайн (COPPA), приет в САЩ през 1998 година. Както е посочено в делото, повече от 40 фирмени приложения незаконно събират информация за малолетните си потребители.

Междузвездни войни

"COPPA наложи определени изисквания за управление на услуги, предназначени за деца на възраст под 13 години и събирането на личните им данни" - твърди жената.

Според нея, в приложения на Дисни има специални „бръмбари“, които събират информация за потребителя, като географско разположение, историята на браузъра и лични данни за рекламни цели и след това тези данни са продадени на трети лица.

Представители на Дисни отговориха на обвиненията, заявявайки, че компанията поддържа строги насоки за събиране на данни и спазва законите на САЩ. "Делото се основава на пълно неразбиране на COPPA, и ние с нетърпение очакваме да се срещнем в съда", коментират от компанията.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати