Меню

Избрани новини

Риалити

Мрачна и меланхолична балада за паник атаките ще ни представя на Евровизия (видео)

Част от екипа на продукцията получил пристъпи по време на процеса за създаване на песента

 

Песента, която ще представи България на Евровизия 2020, носи заглавието “Tears Gettingн Sober”. По информация от източник на LifeOnline.bg парчето е балада, а видеото е мрачно. Продукцията ще бъде представена на широката аудитория на 7 март в 10:00 часа в ефира на “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1.

Според екипа ангажиран с проекта посланието на песента цели да окуражи младите хора в преодоляването на така модерните в днешно време паник атаки, както и страховете, които ни преследват.

"Докато създавахме песента двама души от екипа получиха много силни паник атаки. Наложи се бърза помощ да ги откара в болница. В един момент се замислихме, че посланието на песента е точно това, което се случва около нас. Един от главните проблем на днешната генерация са точно паник атаките и постоянното чувство за страх, за непълноценност, депресия", обяснява композиторът Борислав Миланов, който е съавтор в проекта.

"Историята на песента разказва затова как може да преминеш през своите проблеми и да продължиш напред", категорична е самата изпълнителка - Виктория.

Много съм развълнувана, че точно “Tears Getting Sober” е песента, която ще изпълня на Евровизия. Тя е много лична за мен, защото имам много голямо участие в нея като автор. Вярвам, че ще представя България достойно през май в Ротердам.”, споделя младата певица, която е един от създателите на музиката и текста на българската песен.

Освен Виктория, в екипа отговорен за музиката и текста на “Tears Getting Sober” попадат още един от най-успешните български композитори Борислав Миланов, както и младите му колеги от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция.

Песента е продуцирана от българската продуцентска компания Ligna Studios. Българското участие тази година за първи път ще има и своя генерален спонсор в лицето на iCard.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Етикети Евровизия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кои са най-дразнещите водещи в ефира според вас?

Трябва ли да има обновяване на телевизионните лица?

 

Покажи резултати