Меню

Избрани новини

Музика

Мишо Шамара се завръща за лятно турне в Европа! (видео)

„Гумени глави“ се събират в оригиналния си състав

 

Един от пионерите на рап културата у нас Мишо Шамара (50), който от години живее и работи в САЩ, се завръща през лятото. Причината е, че титулярният състав на групата „Гумени глави“ се събира и тръгва на турне.

 

„Гумени глави“ в оригинален състав – Мишо Шамара, Вальo Кита и диджей Дидо Ди, имат концерти в България през август 2023 година. Към шоуто ще се включат и някои от най-популярните артисти на „Ар енд би рекърдс“ плюс гост музиканти и певици“, обявиха в официално съобщение от формацията.

 

Турнето ще продължи един месец, а началото ще бъде поставено на 5 август с концерт на пристанището в Бургас.

 

„Гумени глави“ е създадена през 1994 г. Изпълнителите продават 120 000 копия от дебютния си албум „Квартал 41“, което ги прави „бащите“ на българската рап сцена. В началото на новия век след редица скандали проектът замря, а Мишо Шамара емигрира в САЩ.

 

 

„Ние живеем там. Просто тук идваме да видим близките си. Никой не може да избере къде да се роди. Ако беше така, всеки щеше да се е родил в Америка“, коментира Шамара, който се е установил със семейството си отвъд океана.

След четвърт век прекъсване през септември миналата година Мишо Шамара, Вальo Кита и диджей Дидо Ди се срещнаха за общ проект. Събирането на тримата заедно предизвика огромен фурор и вероятно затова се появява идеята за лятно турне.

 

От „Гумени глави“ са готови да възродят емблематични песни като „Никой, никъде“, „Даниела“, „Лятото е супер“, „Аз съм лош“ и може би най-известното им парче – „Фенки, фенки“.

 

Пред Тик-токърката Глориа Йорданова Шамара сподели, че освен по родното Черноморие планират и концерти в големи европейски градове, където българската диаспора е осезателна.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза