Меню

Избрани новини

Пикантерии

Масово голо къпане постави рекорд (видео +18)

Снимка: Инстаграм

Почти 800 голи финландци скочиха заедно във водата по време на фестивал

Финландия може да стане световен рекордьор за групово къпещи се голи хора. На 15 юли, тълпа от 789 души едновременни скочиха в студените води в района на пристанището Линнулахти край град Йоенсуу. Официално потвърждение на рекорда от представителите на Книгата на рекордите на Гинес все още не е получено.

Преди няколко седмици организаторите на музикалния фестивал Ilosaarirock поканиха всички закупили билети за събитието да вземат участие в необичайната акция, предава YLE. Те планираха да съберат хиляди голи плувци и да минат рекорда на Австралия, попаднал в Книгата на рекордите на Гинес.

Колективното голо къпане бе насрочено за два часа след обяд на втория ден от фестивала. Въпреки факта, че са били продадени всички билети за събитието още преди началото на фестивала само на няколко стотин души се съблякоха и сложиха специални зелени шапки, за да се потопят в студените води.

Малко преди началото слънцето се показа провокира тълпата към разсъбличане. В резултат на това общият брой на участниците се е повиши до 789, което три пъти повече в сравнение с предишния рекорд, поставен на плажа в Пърт Австралия на 8-ми март, 2015.

Според организаторите на фестивала, плувците е трябвало да останат във водата в продължение на пет минути, за да счупят рекорда. 30 секунди преди изтичането на времето участниците спонтанно запяха националния химн на Финландия, която тази година празнува стогодишнината от независимостта си.

 

Публикация, споделена от Yle Joensuu (@yle_joensuu) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

 

Публикация, споделена от Yle Joensuu (@yle_joensuu) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

 

Публикация, споделена от Yle Joensuu (@yle_joensuu) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер STКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Какво е нужно да се направи за да се спре домашното насилие?

Според вас кое е най-важното, което трябва да предприеме държавата и обществото за да се спре насилието над партньори?

 

Покажи резултати