Меню

Избрани новини

Пикантерии

Плейбой модел разгневи маорите с гола снимка на свещен връх (16+)

Обвиниха я в оскверняване на гробовете на предците

Обикалящата света моделка от страниците на еротичното списание Плейбой - Джейлийн Кук разгневи старейшините на маорите в Нова Зеландия. Причината за възмущението на племенните вождове стана публикувана в Инстаграм снимка, показваща я гола на върха на свещената за местното население планина Таранаки.

На снимката красавицата е отправила поглед към хоризонта, а голото й тяло е украсено само с шапка, ръкавици и спортни обувки.

"Това е най-трудното нещо, което някога съм правила" – споделя чувствата си момичето за изкачването на планината със своите 300 хиляди последователи.

На Таранаки Кук се качи с приятеля си, който е направил скандалния фотос, получил повече от 14 хиляди харесвания. 

 

Публикация, споделена от Jaylene Cook (@jaylenecook_) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

"Все едно някой да отиде в катедралата Свети Петър във Ватикана и да си направи голо селфи…" – възмущава се месният представител на маорите Денис Нгаваре в интервю за Би Би Си.

Куук побърза да защити голотата си. "Снимката не е груба или цинична. Постарахме се да разберем историята на планината. Уважаваме я. Да бъдеш гол не е обидно по никакъв начин. Голотата е естествена, става въпрос за свобода."

Спящият вулкан Таранаки е висок 2518 метра и по време на британската колонизация на Нова Зеландия е носил името Егмонт.

Според Нгаваре, маорските старейшини нямат нищо против туристите, но ги молят за уважение към местните ценности. "Хората казват, че това е просто една скала - как може да се обиди. Но най-новият възмутителен случай показва какво се случва, когато някой не знае как да се държи на такова място?" - допълва Денис.

Кметът на окръг Стратфорд, където се намира върха, се съгласи с тезата за нетактичност на Кук по отношение на мястото, където са погребани предците на местния маорски клан. "Не мисля, че снимката е твърде неприлична, но връх Таранаки е най-важното място за местната общност", каза Нийл Волск пред Би-би-си.

По-рано, маорите влязоха в стълкновение с неразбирането на туристите, които си организираха пикник с барбекю и рисуваха графити на връх Таранаки. 

През юни 2015 г. голо селфи на туристи на върха на планината Кинабалу в Малайзия, почитан от местно племе предизвика обвинения в неуважение към местните духове. По-късно в щата Сабах, където планината се намира, е имало земетресение, а туристите са изправен пред съда за оскърбление на чувствата на вярващите.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати