Меню

Избрани новини

Звездите

Майката на Бритни Спиърс се опитва да получи контрол над парите й чрез съда

Фенове са притеснени, че Бритни живее в тормоз и ограничение на свободата си

 

Майката на певицата Бритни Спиърс подаде искане до окръжния съд в Лос Анджелис с надеждата да получи контрол върху парите на дъщеря си. В документите се казва, че жената иска да бъде приета като попечителка на многомилионния тръст на Бритни Спиърс "Revocable Trust SJB", писа The Blast.

 

Решението на Спиърс старша да контролира финансите на дъщеря си беше нееднозначно прието сред феновете на певицата. От една страна, майката подкрепи движението „Свобода за Бритни“, което се опитва да помогне на певицата да постигне независимост, но от друга страна, някои смятат, че това е поредният опит на родителите на поп звездата да поемат контрол над състоянието на дъщеря си.

 

На последната среща пред съдебната палата се събра тълпа от фенове на Бритни, които скандираха, че певицата е под тоталния контрол на попечителите си.

Певицата създаде фонда през 2004 г., за да защити своите 60-милионни активи и да ги остави на синовете си. Това са единствените финанси на певицата, с които опекуните й нямат право да се разпореждат. 

 

Феновете са притеснени, че родителите на Бритни Спиърс системно се опитват да я лишат от всички средства за независимото й съществуване. Потребители пишат, че бившият опекун и баща на поп дивата Джейми Спиърс бил жесток към дъщеря си. Той не позволи нито една крачка да премине без негово знание, изкуствено влоши и без това нестабилното емоционално състояние на певицата, за да запази статута си.

 

Необходимостта от попечителство над отдавна възрастната Бритни Спиърс възникна преди повече от десет години поради психичните й проблеми и употребата на незаконни вещества. През 2007 г. Бритни Спиърс за първи път влезе за рехабилитация заради употребата на наркотици. Тази и предишните години бяха доста трудни за певицата.

 

През 2006 г. тя се разведе с мъжа си и между съпрузите започна борба за попечителство над децата. На следващата година поп звездата загуби леля си, която много обичаше. Последната травма стана отправна точка в постоянното лечение на наркоманията на певицата.

 

След първия опит за лечение в рехабилитационен център, където Бритни Спиърс не остана дори един ден, певицата отиде направо при фризьора и си обръсна главата. Няколко дни по-късно роднини се намесиха в живота й и я изпратиха в друг център за рехабилитация. Пресата беше пълна със заглавия за поредния скандал с пияната звезда и в резултат Бритни Спиърс беше лишена от майчините си права.

 

През 2008 г. съдът реши да постави певицата под запрещение. Решението на съда беше повлияно от много фактори: неправилно възпитание на деца, употреба на наркотици и редица административни нарушения. Баща й, Джейми Спиърс, пое попечителството. Той получи правото да управлява всички финансови дела на певицата, както и да контролира нейното ежедневие.

 

Бритни не можеше да подпише никакви документи и да прави големи покупки без знанието на настойника, както и да се омъжи и да има деца. Освен това тя загуби контрол над собствените си пари. В мрежата се появиха много предложения от феновете на певицата, твърдящи, че бащата е малтретирал дъщеря си и я държал заключена.

 

Подобни изявления направиха и близки на певицата. Така братовчедката на Бритни Спиърс и нейната асистентка коментира снимката на фен страницата на Бритни, където тя стои до клетка.

"Тя излезе с тази концепция, така че всички знаеха, че е в клетка - такава, каквато е сега - и няма лична свобода. Единствената й свобода беше да вярва в себе си", каза братовчедката пред "Сън".

 

През септември 2019 г. Джейми Спиърс се отказа от попечителството над Бритни, като се позова на грижите за здравето си. Въпреки факта, че за временен попечител е назначен друг човек, Джейми все още запазва финансов контрол върху бизнес делата на дъщеря си. 

Освен това The Blast пише, че обвинението срещу него за насилие над деца може да е причината. 

 

Бившият съпруг на Бритни Кевин Федерлайн подаде полицейска жалба срещу тъста си, но прокуратурата отказа да повдигне обвинения срещу Спиърс. Според медийни съобщения, се твърди, че дядото е разтърсил жестоко по време на кавга внука си, но самото момче не е пострадало. Подробности по случая не бяха разкрити, тъй като жертвата е непълнолетна.

 

Миналата година Бритни Спиърс подаде петиция пред съда, за да намали контрола над нея и възможността сама да взема решения. На същото съдебно заседание беше разгледана молбата на майката на певицата Лин Спиърс за допускане до процеса за настойничество. Съдът обаче не удовлетвори исканията на жената. През януари 2020 г. бащата на певицата отново пое юздите след времената пауза, писа TMZ.

 

Следващото изслушване по случая с контрола върху доверието и попечителството на Бритни Спиърс беше преместено за 22 юли поради пандемията COVID-19.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати