Меню

Избрани новини

Фен зона

Киевските хотелиери и ресторантьори се оплакаха от бедните гости на Евровизия

Организациите в бранша обявиха, че не са спечелили нищо покрай конкурса

Хотелите и ресторантите в Киев са останали без приходи, заради ниско бюджетните гости на конкурса "Евровизия", информира украинският вестник "Вести".

Според информацията, чужденците са яли шишчета и печени зеленчуци от сергиите във фен зоните, пили са малко, не използвали обществения транспорт, а вместо екскурзии се разхождали в градската градина.

Според президента на Асоциацията на ресторантьорите Олга Насонова, чуждестранните туристи предпочитали храната от улицата. Освен това, по кафенета в центъра на Киев е отчетен отлив на посетителите с 20-25% в сравнение с обичайното за този период. Средно сметката на гост на конкурса не минавала 10 долара.

"Състоятелни хора на Евровизия не идват. По принцип се поръчваха салати, крем супи, месо, пелмени и равиоли. Борш, сало, пилешко понякога, може да им е твърде неразбираема и мазна нашата храна. Но спечелиха уличните търговци във фензоните и супермаркетите в близост.", казва Насонова.

От своя страна, шефът на Асоциацията на малките хотели и апартаменти Дмитро Заруба заяви, че на "Евровизия" идват туристи "без много пари", и те се заселили основно в хостели в центъра на града. Заетостта в този тип обекти се е увеличил само с 25% през май в сравнение с предходните години. Що се отнася до хотелите, там са били настанени най-вече отборите в състезанието.

"Но не може да се говори за печалба при хотелиерите - 15 хиляди туристи не промениха картината" – казва Заруба.

По-рано преди конкурса бе съобщено, че хотелите в Киев са повишили цените си двойно заради "Евровизия-2017".Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза