Меню

Избрани новини

Клюкарник

Илиян Баровеца – Мутра щеше да ме обеси с кабела на микрофона! (видео)

„Стреляха по мен, ако спра да пея…“, разказва певецът

 

Легендата от зората на чалгата Илиян Михов-Баровеца пише книга за живота и работата си по времето на групировките ВИС, десетилетието, когато както яките момчета и той беше на гребена на вълната и е бил затрупван с пари.

 

Ежедневието на певеца е било изпълнено с хубави моменти пачки пари, но често, вечерите са били на път да приключат фатално заради капризите на дебеловратите борци, които през 90-те поръчваха музиката във всички оборотни заведения у нас.

 

„Един от тях така се вдъхнови от моето изпълнение, толкова хубаво му стана, че удари с все сила по масата, на която седяхме. Една чиния се счупи и голямо парче се заби в крака ми. Той го извади и шурна кръв като река. Но аз успях да се усмихна и да завърша вечерта, а чак след това отидох на лекар“, си спомни с не чак такова умиление преподавателят по музика, пред Мариян Станков Мон Дьо.

 

Той признава, че не си е избрал този прякор, дори не го искал, но му го лепнали, а пияните мутри се заяждали много често с него заради това.Едно от най-кошмарните премеждия в кариерата му е отново със сенчест бос, въобразил си, че може да пее като професионален изпълнител.

 

„Знаете ли, че щяха да ме обесят с кабела на микрофона? Бях сложил едно микрофонче с кабел за 16 лева за гостите на една сватба, които искаха да пеят. Ако можеха ги оставях да пеят, ако не - го изключвах. Такъв беше случаят с един от гостите. Той въобще, че не можеше да пее, и аз изключих кабела. Той така и не разбра, но когато се върна на масата, една мацка доста неблагоразумно се наведе, вдигна кабела и му показа, че е пял с изключен микрофон.

 

 

Тогава той дойде и ми метна кабела около врата. Направо видях живота си на лента. В един момент ми се отпуснаха ръцете и си мислех, че вече съм умрял защото нали казват, че като умреш, ти става хубаво.

 

Всъщност бях оживял, защото шефът на това момче с един удар го е свалил на земята и аз започнах да дишам нормално“, кръсти се и досега чалга легендата от 90-те.

 

Той цитира и думите на един свой фен, мъж на години, който при среща веднъж му казал:

„Тези хора живеят като моите прасета. Хранят ги, хранят ги, па ги заколят“.

 

Изпълнителят на вечния хит „Баровеца“ уточни, че „кризата в жанра“ настъпила, когато „ свършиха парите“.

 

Дотогава борците ги хвърляли както днес се хвърлят салфетки по кръчмите – „Салфетките са продължението на парите. Парите свършиха и започнаха на мятат салфетки.“

 

Изпълнителят, който сбъдна мечтата на живота си да бъде преподавател, призна, че се е случвало да бъде и мишена, по която са стреляли повече от веднъж. И пак се е спасявал по чудо, защото по думите му Господ бди над него, а е имал и „правилна стратегия“ за живота си за разлика от героите на своите песни.

 

„Особено напечено ставаше, когато две горили заставаха от двете ми страни и всеки искаше да изпълня неговата любима песен. Аз им казвах, че не мога да пея две песни едновременно, но те не искаха и да чуят. Надделяваше по-силният“, разказва певецът.

 

Илиян Михов си спомни и заканата на „голям човек" чието име отказва да спомене.

 

Въпросният големец започнал да се фука, че в държавата става това, което той и такива като него кажат. "Държавата обаче разполага с деветмилиметрови…“. направил опит да се пошегува Баровеца.

Важният го изгледал свирепо и изръмжал: „За такива приказки мога да те изпратя на олимпиада за инвалиди“, но за щастие на изпълнителя му се разминало само с вербалната заплаха.

 

Баровеца си спомня и за случай когато са го вдигали по нощите с телефонно обаждане – изпращаме кола да те вземе, идвай да пееш. На тези среднощни банкети трябвало да пее до припадък: „Няколко пъти стреляха по мен и ми нареждаха да продължавам да пея. Аз лягах под масата и продължавах“, споделя Илиян Михов. 

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати