Меню

Избрани новини

Риалити

Цитиридис спаси кожата – новият програмен шеф не го уволни!

Последен опит за дефибрилация на издъхналото предаване

 

Николаос Цитиридис ще се върне в ефир.

 

Комикът с гръцка жилка се е разминал с уволнението си от bTV, а лично за него се е застъпил новият програмен директор на телевизията.

 

Малко след като се заговори за свалянето на заместника на Слави от ефир, Христо Хаджитанев лично се е заел да му спасява кожата. Новоназначеният директор, който е стар кадър в частната медия, настоял младокът да остане на екран, защото самият той е участвал в създаването на неговото шоу.Оказва се, че новият шеф на програмата в bTV е много тясно свързан с „Шоуто на Николаос Цитиридис”, като всъщност е бил част от екипа, измислил цялостната концепция на предаването.

 

Шоу, което пое тежката мисия да замени напусналият Трифонов, било един от най-важните проекти, по които Христо Хаджитанев е работил като творчески продуцент в отдел „Локална продукция” на телевизията – позиция, заемана от него до декември 2020-а.

 

Освен това в създаването му е хвърлен огромен финансов ресурс, който ще се изплати само кат дълготрайна инвестиция.

 

 

Припомняме, че гръцко-българската передача стартира с големи очаквания и още по-големи претенции, но се оказа пълно разочарование за повечето зрители, които логично правеха постоянен паралел с Дългия.

На няколко пъти шоуто бе сваляно от програмата, съдържанието му варираше, а броят на предаванията в крайна сметка си заслужи редукция - на четири вместо пет седмично.

 

И таката мъките като че ли свършиха, когато малко след Коледа се разчу, че от януари вместо Николаос телевизията ще излъчва сериал.  Медиите веднага гръмнаха възторжено с новината за уволнението на бледото копие на Дългия.

 

А телевизията два дни не реагира. Едва ден преди настъпването на Нова година пиарите разпространиха закъснял коментар, че Цитиридис и предаването му няма да бъдат свалени от ефир, а само ще излязат в отпуск за един месец (нещо толкова странно, че е почти непознато в съвременната телевизионна история, б.ред.).

 

Прожекторите в лъскавото студио щели да светнат с пълна сила отново през февруари, обещаха от ръководството, но тогава малко от зрителите им повярваха. За да потвърдят твърдата си решителност да запазят Цитиридката, като иронично наричали Нико в телевизията, от програмния отдел се наеха да набият тази информация в главите на зрителите си.

 

Завъртя се напоителна автореклама на предаването, в която Николаос Цитиридис обявява, че щял да празнува Нова година през февруари.


За обикновения зрител, който е далеч от игрите и телевизионните машинации зад кулисите на студията, нещата може да изглеждат много прости и повърхностни.

 

Не е така обаче със запознатите анализатори на гилдията, която по свирепост, алчност и безпринципност, може да задмине и интригите между танцьорки в стрийп клуб.


Всичко започва със смяната на собствеността на първата частна ефирна телевизия у нас и се крие в неочакваното уволнение на програмния директор, обявена на 21 декември.

 

На мястото на досегашната директорка Маргарита Александрова, за която се твърди, че е одобрила свалянето на Цитиридис, чрез „вътрешна промоция“ бе назначен  Христо Хаджитанев.

 

Логично, той се е застъпил за своето протеже, а случващото се в момента ни навежда на мисълта, че екипът ще посвети целия месец януари на обмислянето на промени в шоуто, които да му вдигнат рейтинга и да подобрят резултатите и съответно да започне поетапното възвръщане на инвестицията.

 

 

Дали мисията на Хаджитанев ще пожъне успех, ще стане ясно съвсем скоро, когато „Вечерното шоу на Николаос Цитиридис“ ще получи пореден шанс за живот.

Запознати в задкулисните игри в телевизията смятат, че съдбата на предаването виси на косъм, а договора му изтича в края на март и е малко вероятно да бъде подновен.Според слуховете, Хаджитанев е поел ангажимент да вкара нови развлекателни програми в ефира на Би Ти Ви. Биографията му до момента е тясно свързана с продуцентските компании на Нико Тупарев и Иван и Андрей.

 

Работил е в програми като „Стани богат”, „Биг Брадър” и неговите разновидности, „Хелс Китчън”, „Къртицата”, „Фермата”, няколко музикални формата, както и в сериала „Скъпи наследници” на bTV.

 

„Шоуто на Николаос Цитиридис” се счита за един от най-големите провали от форматите, по които се е трудил до момента. Въпреки това Хаджитанев поне засега е решил да се опита за последен път да му вдъхне живот.

 

Ако спешната дефибрилация се окаже фатална, то най-вероятно ще означава и край на кариерата му.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати