Меню

Избрани новини

Клюкарник

Черната Златка: Страх ме е от мутринте на Банева! Може да посегнат на детето ми или на мама (видео)

Плеймейтката разказва, че има отколешни проблеми с наглата олигархична фамилия

 

Моделът Златка Димитрова, която от известно време живее в родния си Бургас, е мишена на атаки от страна на небезизвестната бизнес дама Евгения Банева - съпруга на подсъдимия олигарх Николай Банев.

 

Самата Евгения до 2019 година беше в следствения арест по обвинения за шест престъпления, сред които прането на над половин милиард евро, участие в организирана престъпна група, в данъчни престъпления и източване на редица приватизирани предприятия.

 

Откакто е на свобода, Банева е решила да се разправя с всичките врагове, които си е създала през годините. За зла участ на Златка, самата тя е една от целите на яростната Евгения.

 

Причината е имот от 932 квадратни метра на брега на морето, който се намира на границата между къмпинг „Смокиня“ и „Каваците“, пише „Галерия“.

 

Преди време точно на този парцел е имало бунище, но след като преди 22 години го връщат на старите му собственици, теренът става притежание на Димитър Янев Червенков, който е втори съпруг на майката на Златка Димитрова - Маргарита, и той го облагородява и превръща в прекрасно място за почивка.

 

После Димитър прави завещание и след смъртта му парцелът попада във владение на вдовицата му Маргарита, с която заедно са се грижили за апетитното кътче земя.

 

Изведнъж обаче се появяват олигарсите Николай и Евгения Баневи, които предявяват претенции, че въпросният парцел на Маргарита Червенкова е част от техен далеч по-голям имот, придобит по време на приватизацията. Любопитно е, че по документи Баневи са „приватизирали“ земята за по 1 долар на квадратен метър. Както се казва в подобни случаи - дай боже всекиму.

 

 

В началото, когато тяхната фирма слага ограда, спорният парцел остава извън оградата, с което на практика известната фамилия тогава показва, че не го брои за свой. После нещата се обръщат. Следват съдебни битки между Баневи и много други собственици на терени в района, сред които е и майката на Златка. През 2014 година Маргарита Червенкова печели делото и доказва, че нейният парцел не влиза в апортната вноска на маститите „приватизатори“.

 

След излизането си от ареста, използвайки удобната политическа конюнктура, Евгения Банева буквално се е развилняла и цирковете отново започнали. На 30 април нейни силоваци са влезли в частните имоти и са налепили по каравани и бунгала бележки със следния текст:

 

„Важно! Във връзка с резервациите за престой през летен сезон 2022 в къмпинг „Каваците“, се свържете спешно с администрацията на къмпинга!“ Отдолу на бележките е оставен номер за контакти.

 

Това е все едно някой да ви залепи бележка на вратата на собствения ви апартамент, с която ви уведомява, че трябва да му платите наем. На въпросния телефон от бележката се обажда съпругата на известния бургаски силовак Калин Кирязов-Киряза, разкрива Златка Димитрова.

 

„Когато я попитах какво става и кой им дава право да лепят обяви по нашите каравани в парцела на майка ми, госпожата отвърна, че това лято трябвало да работят тази земя, защото били спечелили дело и така им наредила Евгения Банева... След половин час ми се обаждат от непознат номер и ми казват: „Изпрати си нотариалния акт за земята“. Огромна наглост, откъде накъде ще изпращаме нотариални актове на чужди хора“, риторично пита Златка Димитрова и разкрива, че миналото лято натискът е бил под друга форма.

 

„Тогава ми се обади някакъв непознат човек и ми обяснява, че нашето място било пуснато за публична продан. „Ако искаш да го имаш, дай 200 хиляди лева на госпожа Евгения Банева“, допълва Златка Димитрова щрихи от хронологията на един рекет.

 

Днес Златка Димитрова е наплашена и търси съдействие от приятели адвокати, журналисти и общественици, които да я защитят.

 

„Никога не съм се чувствала толкова несигурна u притеснена. Много ме е страх, че мутрите на Евгения Банева могат да посегнат на майка ми, на детето ми, на сестра ми, на племенниците ми, на мен... Моят случай е един от многото, които ще измерят нивото на демокрацията y нас. Надявам се законите да са над всичко в България. Все пак сме член на Европейския съюз“, коментира Димитрова.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза