Меню

Избрани новини

Фен зона

„Бедни ли сте?“: Обвиниха марката Diesel, че рекламира с дийпфейк изображения на знаменитости (снимки)

Потребителите в мрежата изригнаха срещу кампанията

 

Модната марка „DIESEL“ публикува в Instagram рекламни изображения за A.Magazine, създадени с технологията дийпфейк, а на последователите изобщо не им хареса тази работата, съобщава DailyAfisha

Потребителите коментираха, че фалшивите снимки с известни личности (Марго Роби, Дрейк и Ким Кардашиян) са се оказали нереалистични и неестетични. Хората ги нарекоха „уродливи“, „отвратителни“, „грозни“ и „противни“.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от A MAGAZINE curated by (@amagazinecuratedby)

„Използвате AI, за да създавате боклук, който се популяризира от знаменитости. Това е ново ниво, момчета“, отбеляза един от феновете на модната къща.

„AI не е изкуство“, каза друг. Трети нарече рекламните материали „много разочароващи“. „Бедни ли сте? „Наистина ли не можете да си позволите истински артисти?“, възмути се тя.

Някои потребители призоваха марката да премахне изображенията и да създаде нови с вероятни двойници на звездите: „Наистина е забавно концептуално, но AI разваля всичко. Просто намерете истински подобни хора“, предлага друг абонат.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Diesel (@diesel)

Критикувано беше и изданието A.Magazine, което предпочете AI проект пред истинско заснемане от фотограф. Феновете на „DIESEL“ също имаха въпроси относно етиката на рекламата. „Дали знаменитостите са се съгласили с това?“ – питат те.

Освен това изборът на знаменитости за проекта повдигна въпроси. Преди това Дрейк многократно е обвиняван в нездрав интерес към млади (и дори непълнолетни) момичета. Вместо него, потребителите предложиха да се използва deepfake на Кендрик Ламар.

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , FacebookКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза