Меню

Избрани новини

Клюкарник

Заплашиха Украйна с изключване от „Евровизия“

Юлийя Самоилова
Снимка: Спутник

След забраната за влизане в страната на руската участничка

Украйна може да загуби правото да бъде домакин на музикалния конкурс "Евровизия -2017", ако не се намери решение за участието в конкурса на руската певица Юлийя Самоилова. Това заяви генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), Ингрид Делтенре  в интервю за изданието Blick.

"Поведението на Украйна е напълно неприемливо", каза Делтерне. Следва да се отбележи, че директорът на ЕСРТ е в преговори с украинския премиер Володимир Гройсман и президентът Петро Порошенко.

Както пише изданието, в момента има три изхода от ситуацията: Порошенко и Гройсман може да вдигнат забраната на Украинската служба по сигурност (СБУ), за да влезете Самоилова, забраната да влезе в сила едва след изпълнението на певицата в конкурса или изпълнителката да  може да участва в конкурса дистанционно (с което, обаче, не са съгласни нито руската, нито украинската страна).

Ако Украйна не намери "задоволително решение" в близко бъдеще, в Евровизия са готови да наложат санкции.

По-рано през март организаторите обещаха да защитят правото на Русия да участва в конкурса.

Украйна забрани на Самоилова да влиза в страната за срок от три години на 22 март. Това решение е свързано с посещение на певицата в Крим през 2015 г., което Украйна счита за нарушение на държавната граница. Заради забраната певицата няма да може да участва на "Евровизия-2017", която ще се проведе в Киев.

Полуфиналите на „Евровизия-2017“ са на 9 май и 11 май , а финалът е на 13 май.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати