Меню

Избрани новини

Клюкарник

Трансмомичето на фермера Тихомир лети с тротинетка със 120 км/ч (видео)

Нежната Емили се оказа изключително смела почитателка на високите скорости

 

Момичето, което бе заснето да лети по магистралата на тротинетка и с над 100 км/ч., се превърна в интернет звезда. Нарекоха я „Камикадзето на пътя“.

 

Оказа се, че това е Емили Йорданова, по-известна като транссексуалното момиче, гадже на бившият културист и транссексуална жена Тихомир - Мелиса. Всъщност тя не лети с тротинетка, а с електрически скутер, който притежава заедно с приятеля си, който избра отново да е мъж.

 

В интервю за bTV Емили споделя, че редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Твърди, че винаги спазва правилата. Приятелят ѝ Тихомир също се придвижва със скутера.

 

„Обикновените тротинетки, които се взимат под наем те вдигат до 25 км в час и те са лекички. Всъщност те тежат 10, 15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купи от всякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв., тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробега ѝ е 160 км с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем.

 

 

С тротинетката редовно се движим и по големите булеварди в столицата – до момента безаварийно. Всички падания са регистрирани с ниски тротинетки, от нисък клас и то повече са младежи, които не знаят какво правят… според мен трябва да се приемат нови закони, защото това е бъдещето, поскъпват цените на горивата, замърсяваме околната среда, бъдещето е това“, казва Тихомир.

 

А Емили е категорична, че ще продължи да кара по магистралите.

 

Подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя, предупреждават експертите.

 

„Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване. Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция пътна безопасност.

 

До момента Емили и Тихомир не са ходили в КАТ, за да регистрират тротинетката. Този мощен и скоростен модел се продава свободно в България и всеки може да ги купи. Ускоряват от 0 до 100 км в час за 7 секунди.

 

От началото на годината сектор пътна полиция има над 140 наложени наказания за неправилно управление на електрически тротинетки. За да се стигне до глоби обаче, тези които ги карат, трябва да бъдат хванати в нарушение.

 

Колкото до Емили, тя твърди че осъзнава отговорността си на пътя и че оттук нататък ще кара по-бавно.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (1)

Бре! Така и не разбрах това жена ли е или мъж.
19.07.2022 15:13 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза