Меню

Избрани новини

Музика

Тихомир Митов задържа лятото със „Сеньорита“

„Сеньорита“ е със специалното участие на Ваня Вакари от квартет „Славей“

 

В началото на есента, сякаш за да удължи усещането за лято, пристига „Сеньорита“- гореща музикална тема от Тихомир Митов. Любимият участник от третия сезон на „Гласът на България“ е готов с новата си песен, в синхрон с актуалния старт на музикалното реалити, което го направи популярен.  

 

„Сеньорита“ е в емблематичния за Тихомир стил, донесъл му толкова много фенове. Песента избухва в модерния микс между поп пеене и фолклорни мотиви, фантастично вплетени в проекта от Ваня Вакари- квартет „Славей“.

 

„В последните години този стил доста се наложи като тенденция – споделя изпълнителят-  но аз не държа на него заради комерсиалната част. С екипа ми сме решени да покажем, че българският фолклор не е останал само в миналото, а се  развива, може да е с мейнстрийм звучене и ние трябва да го налагаме и показваме… Дори Лейди Гага използва в трейлъра към автобиографичния си филм български фолклорни мотиви…Какво по- голямо доказателство, че нашето музикално наследство е световен музикален фактор?!“

 

Песента е по музика и текст на Тихомир, като той сам признава, че идеята от дълго време се върти в главата му. Той пише „Сеньорита“ за онези прекрасни моменти и неустоими летни флиртове, които може да се случат само в безумните летни вечери. Нарочно изпълнителят решава да пусне проекта точно в началото на есента, за да извика отново в съзнанието на феновете юлските спомени.

 

„Снимахме в различни локации по божественото българско Черноморие – разказва Тихомир- Бяхме в Царево, Арапя, по тихи и незнайни кътчета, за да съберем най-хубавите гледки и да обогатим усещането за българска красота, което Ваня Вакари внесе с гласа си.“

 

Носителката на „Кристално огърлие” не само се включва в „Сеньорита“, като построява фолклорната тема, но е част и от каста за клипа. Създаден като мини филм, видеото вече събира харесвания от официалния YouTube канал на Тихомир Митов:

 

Повече за Тихомир Митов:

През 2014 г. Тихомир Митов се явява на кастинг "на тъмно" пред журито на "Гласът на България". Той изпълнява песента на Васил Найденов "По първи петли" и „обръща“  столовете на Десислава и Наско от БТР. Въпреки, че не печели в телевизионния формат изпълнителят продължава своето творческо развитие. Дебютната му песен е "Лято по две", по музика и аранжимент на Светослав Къслев и текст на Evangeline. Песента прави своята промоция на 17-ти септември 2015 г. с видеоклип, заснет край София и се задържа в ТОП 30 на Сигнал.БГ, в продължение на няколко последователни седмици.

През 2016 г. Тихомир печели наградата за дебют от Съюз на артистите в България,  връчена му  от Христо Мутафчиев. Признание за таланта си получава от изпълнители като Васил Найденов, Орлин Горанов в чиито отбор е в ,,Гласът на България“,  Георги Христов и др.

Митов има над 100 концерта в различни държави, като Кипър, Тайланд, Катар, Австрия, Унгария, Албания, САЩ, Турция, а в България Тихомир е неразделна част като жури и гост-изпълнител на събития като: ,,Мис България“, ,,Мисис Планет“, „Miss Mr Grand Sea Universe“, ,, Mr Sofia“.

 

 

Повече за Ваня Вакари:

Ваня Вакари завършва СМУ "Филип Кутев" със специалност „Тамбура, народно пеене и чело тамбура“. Започва професионалния си път в състава на Хора за народни песни към БНР  и в този период осъществява записи и концертна дейност, както с хора така и с камерната група на тамбуриста Румен Сираков и певиците Нина Станимирова и Янка Рупкина. Реализира записи в БНР с обработки на композитора Коста Колев за вокален квартет; записи и съвместни проекти с поп певицата Диана Дафова и Елвира Георгиева; последва постъпване в хора "Български гласове Ангелите" с мениджър Таня Андреева, с който има над 400 концерта в Америка и Европа.

Ваня Вакари работи със световни музиканти като: Еди Джобсън, Адриано Челентано, Гжеч Пьотровски и симфоничен оркестър на Полша, Боби Макферин, Теодоси Спасов и много други.

Сред основателките е на  квинтет "Антея“, с който осъществява редица записи и концерти в Австрия, Чехия и Германия. Ваня Вакари работи и  с квинтет "Дивна", с която издава диск и печели "Гранд При" на Международния музикално камерен фестивал в Албена. Създател е на трио "Вечерница". Получава покана от професор Стефан Драгостинов и започва работа във "Драгостин фолк ", с който печели престижното второ място на конкурса на BBC в гр.Манчестер "Нека пеят народите". Реализират поредица от записи и концерти в Русия, Англия и Германия. През 2014г. получава покана за работа със световно известния музикант и композитор Горан Брегович и неговия "Оркестър за сватби и погребения" с който пътуват в Русия, Швеция, Дания, Холандия Шотландия, Белгия и осъществяват над 100 концерта. След приключване на ангажимента с Брегович получава покана от Светла Караджова- певицата, диригент и създател на квартет "Славей". Осъществяват нови записи, богата концертна дейност в цяла България и Европа. Участва като жури в Национален музикален и танцов конкурс "Пиленце пее", гр. София, създаден да популяризира открие и подпомогне много деца-таланти, занимаващи се с български фолклор.

По повод 30 годишната творческа дейност на вокален квартет „Славей” Ваня Вакари и певиците от квартета са удостоени с „Кристално огърлие” - най – високото отличие на Съюза на Българските музикални и танцови дейци.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати