Меню

Избрани новини

Фен зона

Свалиха восъчен Хитлер от музей в Индонезия

Организации възнегодуваха срещу експозицията

В Индонезия фигура на Хитлер в цял ръст бе отстранена от музея на восъчните фигури в Джакарта. Това се случи, след масови протести на активисти за правата на човека, съобщава Sky News .

Музейните работници De Mata Trick Eye Museum защитавали до последно скулптурата, но накрая се огънали под натиска на еврейската организация, която с години издирваше избягалите нацистки функционери "Център Симон Визентал". 

Восъчният фюрер бил поставен на фона на портите на концентрационния лагер Аушвиц (Освиенцим-Биркенау), украсени с надпис Arbeit Macht Frei ( "Работата освобождава").

Експонатът се намирал в непосредствена близост до фигурата на Дарт Вейдър и бил по-популярен за селфи дори от восъчната фигура на индонезийски президент Джоко Видодо.

Музейни работници твърдят, че в продължение на три години, никой не се е оплаквал от фигурата на Хитлер. Маркетинг мениджър за музея Джейми Мисбах заяви:

"Целта на изложения от восък Фюрер е да се образоват хората." 

Въпреки това представители на  Human Rights Watch и "Център Симон Визентал" определят експоната и цялата изложба отвратителна и антисемитска, като настояват тя да се закрие.

"Те са развеселени от историята на лагера, където са влезли жертвите, но почти никой не е напуснал", каза Равин Абрахам Купър.

През януари, Индонезия бе разтресена от скандал около тематично кафене, където сервитьорите носеха униформа на SS, а стените бяха окачени с копия на картини на Хитлер. Ресторант беше затворен след години на дебати.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати