Меню

Избрани новини

Звездите

Скандал с Клаудия Кардинале преди фестивала в Кан

Клаудия Кардинале
Снимка: Сканпикс

Актрисата одобри плаката за юбилейното издание

Италианската актриса Клаудия Кардинале, одобри плаката на 70-тия филмов фестивал в Кан, който по-рано бе критикуван от феминистки. Те твърдят, че той подлага жените на "диктатура на слабите.", съобщава The Telegraph.

"Реализма няма нищо общо с това. Аз също съм феминистка и не виждам нищо в афиша, което да обижда женското тяло. В света има по-важни теми за дебат. Това е просто кино.", каза Кардинале. "Изображението е обработено, за да се подчертае ефектът на лекота и създаде образ на съновидение", обясни още актрисата.

Дискусията се завъртя във френската преса и социалните мрежи, след публикуването на плаката на фестивала от вестник Le Monde. За постера е използвана оригиналната снимка 21-годишната Кардинале, направена през 1959 г.. 

При сравняване на изображения се забелязва, че в плаката дизайнерите са намалили талията и бедрата на Кардинале с помощта на Photoshop. Феминистките виждат това като знак на неуважение към женското тяло и опит за налагане на публични стандарти за неестествена слабост на женското тяло.

Клаудия Кардинале е известна с роли във филми като "Роко и неговите братя", "Осем и половина", "Леопард", "Червената палатка".

70 филмов фестивал в Кан ще се проведе от 17 до 28 май 2017 г.. Неговото жури ще се ръководи от испанския режисьор Педро Алмодовар.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой е вашият фаворит за победа в "Капките"

 

Покажи резултати