Меню

Избрани новини

Звездите

Ридли Скот ще снима още „Пришълци“, при едно условие!

Пришълецът
Снимка: кадър от филм

Режисьорът е готов да направи още три филма за чудовищното извънземно

Трикратният номинант за "ОскарРидли Скот обеща да заснеме още три филма в рамките на франчайза от поредицата за Пришелецът, при условие, че предстоящият филм "Пришълецът: Завет", събере достатъчно приходи в бокс офиса.

"Трябва да има още един филм, преди да може буквално да се влезе в главата на оригиналния Пришълец. Ако този филм бъде успешен, след това със сигурност ще има още три.", цитира думите на режисьора The Hollywood Reporter.

Изданието припомня, че Скот участва като сценарист и режисьор на лентата, в която участват Майкъл Фасбендер, Кетрин Утърстоун, Нуи Рапас, Джеймс Франко и Гай Пиърс. "Пришълецът: Завет" трябва да излезе на 19 май.

В оригиналния филм от 1979 Ридли Скот разказа за екипа на космически транспортен кораб "Ностромо", който превозва руда и товари до Земята. Екипажът се събужда от анабиоза и получава сигнал от непозната планета. Кацайки, екипът открива колосално съоръжение като разбит извънземен космически кораб и снесени яйца в по-ниските участъци. Вътре ембрионите на яйцата са ужасни извънземни същества, които са в състояние да изгорят скафандър с киселинната си слюнка.

Филмът получи наградата "Оскар" за най-добри визуални ефекти, както и много други награди и номинации. Сигурни Уивър, която играе офицер Елън Рипли, филмът беше катапулт за кариерата й в Холивуд. Актрисата също участва в три продължения.

Общо франчайза има пет филма в рамките на основната серия и две предистории, една от които е "Пришълецът: Завет"Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой е вашият фаворит за победа в "Капките"

 

Покажи резултати