Меню

Избрани новини

Фен зона

Ридли Скот проговори за работата си по новия "Пришълец"

Според него „Все още има неразкрити загадки и въпроси, които търсят своите отговори“ във филма

 

Режисьорът Ридли Скот (82) говори за новия франчайз "Пришълецът" (Alien), който е в процес на разработка. Той отбеляза, че сюжетът на лентата няма да бъде свързан с предишните филми "Пришълецът: Завет" ( Alien: Covenant) и "Прометей" (Prometheus).

 

Режисьорът отбелязва в интервю, че вече е в процес на разработка нова предистория на култовия филм от 1979 г. с участието на Сигорни Уивър (70). 

 

„По-рано вече се опитахме да преоткрием миналото с "Пришълецът: Завет" и "Прометей". Дали ще го направим отново е спорно. Както и да е, едва ли ще се върнем към това, защото "Прометей" вече направи много добро разкритие на случилото се преди.

 

Но знаете ли, аз постоянно задавам въпроси като „Възможно ли е образите на извънземното да са изчерпани? Не трябва ли да преосмислим всичко и просто да използваме познатите понятия само заради франчайза? "Това винаги е основен въпрос."

 

Първото завръщане на режисьора във вселената на „Пришълците“ се състоя във филма „Прометей“ 33 години след пускането на оригиналната лента. В началото на 80-те години той предаде щафетата на Джеймс Камерън с „Пришълците“, Дейвид Финчър с „Пришълецът 3“ и Жан Пиер Жоне с „Пришълецът 4: Възкресение“.

 

По-рано тази година Скот спомена плановете си за продължаване на франчайза пред Ел Ей Таймс. Според режисьора в историята на „Пришелецът“ все още остават много загадки, отговорите на които могат да бъдат намерени в нови филми. 

 

"Все още мисля, че „Пришелецът“ има твърде много серии, но мисля, че сега ще видите новото му развитие - каза режисьорът. - Това, за което винаги съм мислил, когато съм работил по този филм - първо защо е създадено такова същество и защо е пътувало в този вид транспорт, който винаги съм смятал за вид боен кораб, носещ товар от тези яйца. Каква е била целта на машината и яйцата? Ето какво питам - мисля, че това ще бъде идеята на следващия филм ".

 

Започнал през 1979 г., франчайзът „Пришелецът“ разказващ за сблъсъка между екипажа на космически кораб и извънземно, бързо спечели популярност сред зрителите. След първия филм, Скот се отдалечава от Вселената, така че последвалите предистории, комикси и видеоигри са произведени без негово участие.

 

Във филма за „Прометей“ от 2012 г. режисьорът обяснява естеството на раждането на ксеноморфа и пет години по-късно продължава историята във филма „Пришълецът: Завет“. 

Въпреки добрите приходи, критиците посрещнаха новите серии на франчайза без особен ентусиазъм.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати