Меню

Избрани новини

Афиш

Програма на Нощта на Театрите 2018

11 европейски държави участват в Нощта на Театрите‘2018

Нощ на театрите е част от платформата Европейска Нощ на театъра и вече 6 години кани всички театрални почитатели да станат част от този мащабен културен форум.

На места театралния маратон ще продължи две денонощия

Любими актьори в над 150 събития в 16 града отбелязват шестата Нощ на театрите в България, този уикенд (16-17-18.11).

За събитието съобщиха в „Тази сутрин“ на bTV актьорите Иван Бърнев и Силвия Петкова.

150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, изложби, “отворени врати” и театрални пътешествия зад кулисите, NT Live, флашмобове, импро театър, Театър на бар стола, прожекции, изключително богата детска програма в 16 български града– София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Хасково, Шумен, Габрово, Добрич, Кърджали, Плевен, Велико Търново, Симитли  и Сливен ще предложи шестото издание на Нощ на театрите. Тази година кампанията за инициативата е с посланието „Очи в очи с театъра“, с което иска да сближи още повече театралното изкуство и неговата публика.

Чуждестранно участие

Спектакли от Германия, Израел и Черна гора гастролират в Нощта. „Опиянение и гняв. Изследване върху авторитарния характер“ (в Театър „Азарян“), „Гравитас“ (в ДНК) и „Капиталът“ (в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна) са чуждестранните заглавия, които вихрено влизат в програмата на шестото издание на инициативата – научаваме от сайта на Нощта.

Live cam

Тази година Нощта на театрите освен театралните сцени и алтернативни пространства в градовете-участници ще превземе и дигиталното пространство. В 6-часовото онлайн студио на 17 ноември всички посланици на Нощта ще застанат очи в очи със своите почитатели. Темата ще е „театър, опера, балет“ – в и отвъд сценичното говорене и усещане за изкуството. Q&A сесиите ще дадат възможност на зрителите предварително или по време на живото излъчване от 11 до 17 ч. да задават въпроси.

Опера и цирк

Броени часове преди официалната премиера на „Палячи“ на софийска сцена, творческият екип на проекта и световноизвестният тенор Калуди Калудов ще се срещнат с публиката, която ще надникне в един магичен свят. Светът на оперното и цирковото изкуство, които си подават ръка и заедно случват един изумителен спектакъл под купола на Академичен цирк „Балкански“ (17 ноември, 14 ч., Цирк „Балкански“, вход свободен).

София

Новият авторски моноспектакъл на Ованес Торосян ще има своята премиера в София на 17 ноември от 17:30 ч. в Клуб Карусел. „Малкият Пучи“ разказва исторята на малкия човек, който не може да намери себе си. Той е отхвърлен, сочен с пръст и нежелан.

Варна

Във Варна Нощта ще прекрачи времето и ще превземе още няколко денонощия. Още на 16 ноември флашмоб ще подгрее театралния празник, който ще се разгори мощно в съботния 17 ноември и ще продължи и на следващия ден. В програмата са включени най-новата постановка „Драконът“, спектакълът „Изборът на Марта“ и любимият на младата аудитория „Сън“. Специално за Нощта на театрите от Черна гора пристига Кралският театър в Цетине. Балетната постановка „Зад обявите“ и флашмоб в центъра на Варна ще заинтригуват варненската публика.

Цялата програма на Нощ на театрите е публикувана в официалния сайт - http://www.theatresnight.org/events. 

А всичко актулано можете да следите във Фейсбук  https://www.facebook.com/TheatresNight/ 

и Инстаграм  https://www.instagram.com/theatresnightbulgaria/

както и в чат бота на Владо Карамазов - https://chats.viber.com/vladokaramazovbot/bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати