Меню

Избрани новини

Звездите

Продадоха на търг писмо отказ за брак от Джаки Кенеди

Джаки Кенеди

Бившата първа дама отказва на близък приятел на съпруга й

Писмо от бившата първа дама на САЩ Жаклин Кенеди бе продадено на търг за 100 000 паунда в комплект с много други документи на търг в Лондон, съобщи "Би-би-си".

През 1967 г., четири години след убийството на президента на САЩ Джон Кенеди, вдовицата му отиде да посети храмовете на Ангкор Ват в Камбоджа придружавана от Дейвид Ормсби Гор - приятел на покойния й съпруг и бивш британски посланик в Съединените щати.

Тогава се появяват много слухове за романтичната им връзка. Няколко месеца по-късно, Гор отправил официално предложение към бившата първа дама, но тя отказа. Писмо отказ на Кенеди е сред документите, намерени в къщата на Гор в Уелс. То е част от Лот, който падна под чукчето на търга за 98.5 хиляди британски паунда.

"Ти и аз споделихме толкова много живот и смърт, надежда и болка – и ще продължаваме да ги споделяме, и вечно ще бъдем обвързани с тях", пише Кенеди на Гор. Вдовицата на президента на САЩ отбелязва, че ако може да намери някакъв вид изцеление и комфорт, то това трябва да бъде с някой, който не е част от нейния свят "на миналото и болката."

През 1968 г. Джаки се омъжва за Аристотел Онасис. Гор загива в автомобилна катастрофа през 1985 г., Джаки Онасис присъства на погребението.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза