Меню

Избрани новини

Фен зона

Нетера е спонсор на юбилейния десети Софийски фестивал на науката

На 17 май три от събитията ще се излъчат онлайн, а основната програма ще е на живо от 26 до 29 септември

 

Нетера партнира на Софийския фестивал на науката, който се организира за десета поредна година от Британския съвет в България.

В онлайн вариант на 17 май – неделя, между 16.30 и 22 часа във Фейсбук страницата на Софийския фестивал на науката ще се излъчат три събития. Първото от тях е озаглавено „Математическо моделиране на COVID-19 за България“. От 16:30 до 17:45 часа проф. д-р Николай К. Витанов ще говори за борбата с новия вирус от математическа гледна точка.

 

 

Между 18 и 19 часа един от вирусолозите на първа линия в борбата срещу COVID-19, доц. д-р Любомира Николаева-Гломб ще сподели знанията и опита си в лекция на тема „70 дни с новия коронавирус. Колко още?“

От 20 до 22 часа ще се проведе националният финал на Лаборатория за слава FameLab 2020. Това е състезание между млади учени за най-добро публично представяне на науката, което се провежда в държави от целия свят. Участниците трябва да представят на живо по атрактивен и разбираем начин научни факти по свой избор за не повече от 3 минути. Така за 2 часа зрителите получават синтезирани знания от различни сфери на науката.

 

Тези научни факти се разказват кратко, ясно и увлекателно от млади и мотивирани хора. Присъстващите усещат емоцията от състезанието, избират свои фаворити и тръпнат кой ще победи. На национално ниво всяка страна организира конкурс между десетки кандидати за слава и изпраща свой представител за финала на FameLab в Обединеното кралство. 

 

 

FameLab е създаден през 2005 г. от Челтнъмския фестивал на науката в Обединеното кралство и за 16 години бързо се разраства до най-големия международен конкурс за комуникация на наука. Британски съвет е партньорът, чрез чиято мрежа състезанието се провежда в държави по целия свят. До момента участие в него са взели над 7000 млади учени, а България се включва още през 2007 г. 

Физическото издание на Софийския фестивал на науката за 2020 г.  ще се проведе от 26-29 септември 2020 г. в София тех парк.

 

Защо Нетера?

Нетера е независим телеком. Партнира си както с най-големите световни компании, така и с малки и средни фирми. Осигурява международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност вече близо 25 години. Има точки на присъствие в над 20 държави. Доставя бърз и сигурен интернет. С Нетера партньорите и клиентите разчитат на проактивна експертна поддръжка 24/7. Компанията притежава 4 дейта центъра и предоставя IT услуги, сървъри под наем, гъвкава клауд платформа, DDoS защита. Дистрибутор е на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Една от първите независими наземни станции за спътникови услуги в България е изградена от Нетера. Телекомът предлага IPTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание. Със системата Netfleet компанията предоставя услуги за GPS проследяване на автомобили, тирове, селскостопанска техника и др.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 

 Етикети Нетера

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати