Меню

Избрани новини

Риалити

Наказват Рачков с три бона глоба!

Заради неволно споменаване на марка

 

Грубо нарушение на закона допусна по време на снощния лайф в „Като две капки вода“ уж врелия и кипелия в медийните среди водещ Димитър Рачков.

Комикът неволно направи скрита реклама на марка безалкохолни напитки, докато коментираше колко лепкав е станал подът на сцената след скеч с газирана течност. „Аз не мога да си отлепя обувките заради този „Спрайт“…“, залитна Рачков и веднага след това се удари по челото, усетил гафа пред свършен факт. „Е, нищо, ще си го платя“, добави водещият към оператора, който го скастри в слушалката.

От Съвета за електронни медии вече са се самосезирали и постановили глоба, пише Intrigi. Не е ясно какъв точно ще бъде нейният размер, но съдейки по предходни подобни казуси медийният регулатор най-често налага санкцията от 3000 лева. В редки случаи от СЕМ опрощават подобни неволни гафове, но тъй като в „Като две капки вода“ това не е прецедент, твърде вероятно е глобата от 3 бона този път да не им се размине.

АНКЕТА: Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

По закон тя трябва да бъде наложена на медията, която излъчва предаването, в случая – NOVA. Оттам нататък по канален ред телевизията може да изиска сумата от продукцията, а съответно продуцентът Маги Халваджиян по своя преценка да санкционира служителя, виновен за издънката.

За Рачков, разбира се, това са бели кахъри. Ако се вярва на слуховете, той всяка седмица прибира баснословен хонорар от близо 20 000 лева. Нищо чудно, че комикът сам предложи да си плати глобата и да пие един студен...

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати