Меню

Избрани новини

Клюкарник

Най-старият пътуващ цирк в САЩ спира представления

"Най-величественото шоу на Земята" ще бъде представено за последно през месец май

В САЩ затваря врати една от най-старите циркови компании "Циркът на братя Ринглинг, Барнъм и Бейли" (The Ringling Brothers and Barnum & Bailey), съществувал 146 години.

Според собствениците на компанията, причината за „сгъването на шапитото“ е силният спад на продажбите на билети и нарастване на текущите разходи.

"След дълъг размисъл и изчисления семейството ми и аз взехме трудното решение за нас, че "Циркът на братя Ринглинг, Барнъм и Бейли" ще покаже последното си представление през май [тази година]" - се казва в изявление на Кенет Фелд, управляващ директор на семеен бизнес Feld Entertainment, която от края на 1960г. е собственик на цирка.

Активисти от години противопоставящи се на използването на животни в цирковите представления под знаменитото шапито, приветстваха решението.

Групата за защита правата на животните „Пета“ пусна изявление, в което се казва, че затварянето на цирка бележи края на "Най-тъжното за дивите животни шоу на Земята", и прикани другите циркови асоциации да последват примера им, което само по себе си е "знак на времето."

След дълга съдебна битка с природозащитниците през май миналата година, цирка спря своето шоу със слонове и изпрати животни в природен резерват в щата Флорида.

Пътуващият цирк имаше гръмкия лозунг - "Най-величественото шоу на Земята", вдъхновило холивудските продуценти през 1952 г. до заснемането на филм със същото име, в който участват тогавашните звезди на "Циркът на братя Ринглинг, Барнъм и Бейли." 

Лентата получава два "Оскара", един от които - за най-добър филм. Известният американски режисьор Стивън Спилбърг споделя, че това е първият игрален филм, който е гледа в детството си.Етикети цирк, шоу, фалит, криза

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза