Меню

Избрани новини

Звездите

На какво учи дъщерите си Марк Зукърбърг? (снимка)

Друго, което милиардерът и децата му обичат да правят заедно, е да четат книги

 

Марк Зукърбърг от години е обект на всевъзможни критики, свързани с работата му и Фейсбук.

 

Но извън този публичен образ на предприемач и милиардер, той е и съпруг, и баща на две дъщери.

 

Разбира се, няма как професионалният му живот да не дава отражение и върху личния. Това става ясно и от думите на съпругата му Присила Чан. Тя разкрива, че с основателя на Fаcebook има строго изградена рутина и докато тя оправя децата за градина сутрин, на него е поверено приспиването им.

 

И, за изненада или не, Зукърбърг използва доста интересен похват, за да привлече вниманието на малките Максима (на 5 г.) и Огъст (на 4 години) - учи ги да пишат кодове. Ако ни се струва прекалено рано за подобни занимания, то е добре да знаем, че те са започнали още когато по-малката е навършила три.

 

Очевидно предприемачът иска да си гарантира отрано, че ще има кой да наследи бизнеса му, а и да даде на момичетата си професия с бъдеще. Е, да, програмирането определено не е обичайно занимание за един татко и двете му дъщери, но пък обикновените хора с обикновени навици не постигат неговия успех, предава Business Insider.

 

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mark Zuckerberg (@zuck)

 

Самият Зукърбърг пък сподели в социалните мрежи, че да учиш дете да пише код е един от най-големите тестове за търпение, на които човек може да се подложи. Но той явно няма против това изпитание в името на добрия резултат.

 

Дъщерята на Зукърбърг се учи да пише кодове


Друго, което милиардерът и децата му обичат да правят заедно, е да четат книги. И това е най-важният навик на успешните хора, на който също иска да ги научи. А преди лягане е време и за молитва на езика мандарин.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Как оценявате нивото на българските сериали?

 

Покажи резултати