Меню

Избрани новини

Пикантерии

Мормон си заформил харем с 24 жени, родили му 154 деца

Той и бившия му зет с 5 съпруги са заплашени от 5 години затвор

Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия призна за виновни в многоженство Уинстън Блекмор и бившия му зет Джеймс Олер, съобщи Yahoo News.

От 1990 до 2014 Блекмор, който сега е на 61 години се е женил 24 пъти и има 145 деца. 53-годишният Олер има 5 съпруги. И двамата могат да получат до 5 години затвор.

Блекмор и Олер са били епископи на фундаменталистката църква на Исус Христос от последните дни (мормонска). Подсъдимите живеят в община Баунтифул, събрала 1500 последователи на полигамията.

Блекмор не отрича, че се е женил няколко пъти по законите на мормонската църква. Именно поради това досега прокуратурата не можеше да му повдигне обвинение, защото забраната на многоженството нарушава свободата на вероизповедание.

Майк Тайсън

През 2011 съдебните власти определиха, че последствията от полигамията дават достатъчно основание за ограничаване на религиозната свобода. Така през 2014 Блекмор и Олер бяха привлечени като обвиняеми.

Адвокатът на Блекмор каза, че клиентът му ще обжалва, ако бъде признат за виновен.

Бившият президент на фундаменталистката църква Уорън Джефс излежава доживотна присъда в затвор в Тексас за сексуално насилие срещу непълнолетни. Въпреки това, има данни, че той продължава да управлява организацията.

Мормонската църква се отказа от многоженството в края на 19 в., но мормоните фундаменталисти не са се отказали от тази практика.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати